Ρώσος εργοδότης “χαρίζει” μετοχές 3 εκατ. ευρώ στους υπαλλήλους του

russianΙδιαίτερα γενναιόδωρος αποδείχτηκε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ολεγκ Ντεριπάσκα, ο οποίος αρνήθηκε μπόνους ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να τα χρησιμοποιήσει για να αγοράσει μετοχές στο όνομα των υπαλλήλων της εταιρίας του.

Από τη συγκεκριμένη απόφαση του επιχειρηματίας επωφελήθηκαν περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι της εταιρίας αλουμινίου Rusal.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης ανακοίνωση παρότι η πρωτοβουλία αυτή θα είναι μοναδική, ενδέχεται στο μέλλον οι υπάλληλοι να λάβουν στο μέλλον άλλου είδους μπόνους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC ο αριθμός των μετοχών αντιπροσωπεύει το 0.05% του συνολικού αριθμού μετοχών της Rusal, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αλουμινίου, ενώ απασχολεί πάνω από 72.000 υπαλλήλους ανά τον κόσμο και ιδρύθηκε το 2000.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο δισεκατομμυριούχος σήμερα, Ολεγκ Ντεριπάσκα κατόρθωσε να δημιουργήσει από το μηδέν την πρώτη βιομηχανία επεξεργασίας αλουμινίου σε ολόκληρη τη Ρωσία και μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η περιουσία του Ολεγκ Ντεριπάσκα αγγίζει τα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: axiaplus.gr

SHARE