Ρέντσι: Πρέπει να δοθεί ώθηση στα δημόσια έργα – Η λιτότητα είναι αλλαφροσύνη

 

«Πρέπει να δοθεί ώθηση στα δημόσια έργα για να δοθεί ώθηση στην χώρα. Η λιτότητα αποτελεί αλλοφροσύνη», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην κεντρική Ιταλία.

«Τα δημόσια έργα αποτελούν μήνυμα για την χώρα: πρέπει να γίνουν, να δοθεί νέα ώθηση. Πρόκειται για μήνυμα προς τον τουρισμό και την οικονομία και η οδός αυτή αποτελεί ένα διαφορετικό μοντέλο και σημείο αναφοράς για το μέλλον της Ιταλίας», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Ο Ρέντσι, στην συνέχεια, αναφέρθηκε με αμεσότερο τρόπο και στην Ευρώπη τονίζοντας:

«Ξαναβάζοντας σε τάξη τα πράγματα στην Ιταλία, δείχνουμε και μια ξεκάθαρη κατεύθυνση για την Ευρώπη. Η Ιταλία κλείνει τα κεφάλαια που είχαν μείνει ημιτελή και μπορεί να πάει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να πει ότι πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες επενδύσεις σε υποδομές και να τεθεί τέρμα στην λιτότητα η οποία περιέκοψε τις επενδύσεις. Η αποδοχή της αρχής αυτής αποτέλεσε πράξη οικονομικής και πολιτισμικής αλλοφροσύνης».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο, η κυβέρνηση της Ρώμης σχεδιάζει να προωθήσει προς ψήφιση μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, με στόχο να αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και η αυτόματη, ετήσια αύξηση των μισθών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE