Π. Παπαδόπουλος – Fothnet: Επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ κινδυνεύουν με απαξίωση

papadopoulos forthnetΕπενδύσεις άνω των 2 δις ευρώ των εναλλακτικών παρόχων κινδυνεύουν να απαξιωθούν, προειδοποίησε ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, κ. Πάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον αρμόδιο Επίτροπο της Κομισιόν για την ψηφιακή οικονομία, Günther Oettinger.

\Την ίδια ώρα οι εναλλακτικοί πάροχοι καλούνται να συμμετάσχουν στη συντήρηση του απαρχαιωμένου δικτύου χαλκού πληρώνοντας περισσότερα από 175εκ ευρώ κάθε χρόνο, χρηματοδοτώντας στην πράξη την χαμηλής έντασης επένδυση του κυρίαρχου παρόχου σε καμπίνες VDSL2+.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η προώθηση μοντέλων λειτουργίας αποκλειστικής χονδρικής πρόσβασης (wholesale only models) όπου η επιχείρηση που διαχειρίζεται την υποδομή δικτύου δεν παρέχει λιανικές υπηρεσίες.

Τέτοια δομικά μέτρα θα ενισχύσουν τη διαφάνεια και τον ανταγωνισμό, θα επιτρέψουν την υλοποίηση της στρατηγικής για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, ενώ θα αποτρέψουν την επενδυτική αδράνεια και την επιστροφή σε μονοπωλιακές καταστάσεις του παρελθόντος με τελικό ζημιωμένο τον καταναλωτή.

SHARE