Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τραγωδία – Υποθήκη του μέλλοντος με δάνεια μέχρι το 2057 – Επίθεση στις τράπεζες

kammenos vouliΓια «Προϋπολογισμό – τραγωδία», που «υποθηκεύει με δυσβάσταχτα δάνεια και χρέη τις επόμενες γενιές μέχρι το 2057», έκανε λόγο ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος μιλώντας στη Βουλή. Στην ομιλία του έδωσε έμφαση στο ρόλο των τραπεζών στην διαμόρφωση του δημόσιου χρέους και είπε ότι φτάνει τα 270 δις ευρώ.

«Πως είναι δυνατόν η ελληνική κοινωνία να «φέσωσε» με χρέος 270 δις μέσα σε μία τριετία. Που είναι αυτά; Γιατί τα χρεώθηκε ο πολίτης;», είπε ο Π. Καμμένος και συνέχισε: «να πούμε την αλήθεια. Ουσιαστικά η κυβέρνηση  των μνημονίων τα πέρασε από το έλλειμμα των τραπεζών στο έλλειμμα των πολιτών. Ο Ε. Βενιζέλος πολύ προσεκτικά ρώτησε «τι θέλετε; Να κλείσουν οι τράπεζες;». Μα εμείς δεν είμαστε Βουλευτών των τραπεζών, είμαστε Βουλευτές των πολιτών».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «την τριετία 2011 – 2013 οι πληρωμές τόκων είναι 50 δις ευρώ. Κέρδισαν οι «αλληλέγγυοι» Ευρωπαίοι από τόκους 50 δις με την συναίνεση της κυβέρνησης». Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε την «Ευρώπη των τραπεζιτών» και δήλωσε πως είναι υπέρ της Ευρώπης των λαών, και ότι δεν θα πρέπει οι επόμενες γενιές να πληρώσουν την Ευρώπη που έχει δημιουργηθεί. «Όλη η ιστορία είναι ο έλεγχος των τραπεζών στην Ευρώπη και τα έθνη», είπε και εκτίμησε ότι «ξεκινά μία αντίσταση» και στους λαούς και στις ΗΠΑ. Πρότεινε να υπάρξει μία «νέα συμφωνία» (new deal), όπως τη δεκαετία του 1930 στις ΗΠΑ.

«Χαρίζετε 3 δις ευρώ στους εργολάβους, αντί να τους καταγγείλετε τις συμβάσεις και να τους στείλετε στον εισαγγελέα», τόνισε ο Π. Καμμένος και κατήγγειλε ότι μέσω των τραπεζών η κυβέρνηση ουσιαστικά ελέγχει ποιοι μπορεί να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς και το επιτρέπει μόνο ένα όσους είναι στο καρτέλ, όπως το χαρακτήρισε. Υπενθύμισε δε, ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει το πόρισμά της για το καρτέλ στα δημόσια έργα.

Επεσήμανε ακόμη ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως ο Ε. Βενιζέλος υιοθετεί την εκτίμηση του Διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «φούσκωσε» το έλλειμμα και «τον χειροκροτούν οι Βουλευτές της ΝΔ. Άμα σας χειροκροτούν οι Βουλευτές της ΝΔ, γιατί να μην νομίζετε ότι σας χειροκροτεί ο κόσμος;».

Ο Π. Καμμένος σχολίασε την διαγραφή του Γραμματέα της ΔΑΚΕ κ. Κιουτσούκη και είπε ότι «τα ««παπαγαλάκια» του Σαββάτου» τον απειλούν με φωτογραφίες του παιδιού του.

Αναφέρθηκε ακόμη στον διορισμό του κ. Κολλά στην ΣΤΑΣΥ Α.Ε. από την κυβέρνηση, θυμίζοντας ότι το 1993, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, ξεγύμνωνε τους εργαζόμενους στα αστικά λεωφορεία.

«Εύχομαι οι δυνάμεις του τόπου να πούμε το μεγάλο όχι, γιατί οι μέρες που έρχονται αν προχωρήσει αυτή η πολιτική θα είναι με δάκρυ, με αίμα, με κατασχέσεις σπιτιών», κατέληξε.

SHARE