«Πόλεμος» ΝΔ – Παππά για το ΕΣΡ

esrΝέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και τη ΝΔ για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.  

Πηγές της Νέας Δημοκρατία δήλωσαν την Πέμπτη ότι το κόμμα «θα δείξει διάθεση συζήτησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ μόνον εφόσον η κυβέρνηση αποσύρει τον νόμο Παππά».

Σχολιάζοντας την «απροκάλυπτη στάση της ΝΔ στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ», ο κ. Παππάς δήλωσε: «Η στάση της ΝΔ είναι αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική. Δηλώνουν ότι θα μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ».

«Καλύτερο δώρο από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να περιμένουν οι διαπλεκόμενοι και το καθεστώς της ασυδοσίας» λέει, και καταλήγει: «Η ΝΔ οφείλει σήμερα, τώρα, να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ».

Ωστόσο σύγχυση προκλήθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός.

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να είμαστε απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Αν είδατε τη θέση μας στο θέμα της Αρχής Προστασίας των Δεδομένων, ή στο θέμα της επιλογής του νέου Συνηγόρου του Πολίτη, θα δείτε πως βρέθηκε λύση διότι και από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρχε άλλο πνεύμα», δήλωσε στον Real FM.

Σφοδρή επίθεση από τον Ν. Παππά

«Αδιανόητη», «εξόφθαλμα αντιθεσμική» και «απροκάλυπτη», χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, τη στάση της ΝΔ στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ και τονίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει σήμερα να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ.

Αναλυτικά, σχετικά με την «απροκάλυπτη στάση της ΝΔ στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ», ο κ. Παππάς τονίζει σε δήλωσή του: «Η στάση της ΝΔ είναι αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική. Δηλώνουν ότι θα μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ». Ο υπουργός Επικρατείας σχολιάζει ότι «καλύτερο δώρο από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να περιμένουν οι διαπλεκόμενοι και το καθεστώς της ασυδοσίας» και καταλήγει: «Η ΝΔ οφείλει σήμερα, τώρα, να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ».

SHARE