Πρόσφυγες κατασκήνωσαν στην εθνική Λάρισας-Τρικάλων. Διακοπή στην κυκλοφορία

Περίπου 500 Σύροι πρόσφυγες κατέλαβαν την εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων και τους παράδρομους από την Παρασκευή.Νωρίτερα είχαν αποχωρήσει από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας που βρίσκεται στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο.

Η Εθνική οδός Λάρισας-Τρικάλων είναι κλειστή στο ύψος του 17ου χλμ, καθώς παραμένουν εκεί οι πρόσφυγες που έφυγαν από το Κουτσόχερο, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, αλλά και συμβίωσης με τους Αφγανούς μετανάστες με τους οποίους δημιουργούνται συχνές εντάσεις.

Βασικό αίτημα των προσφύγων είναι να φύγουν από την περιοχή και να πάνε είτε σε άλλο καταυλισμό είτε στην Ειδομένη ελπίζοντας ότι θα ανοίξουν τα σύνορα.

Στον Πειραια, σε 4.550 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που παραμένουν φιλοξενούμενοι σε δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ δύο τουριστικά λεωφορεία με 114 ανθρώπους αναχώρησαν χθες για τον Αγ.Ανδρέα Ατττικής και το Κουτσόχερο Λάρισας.

Το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 2 από τα Δωδεκάνησα μεταφέροντας δύο μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω, ενώ το μεσημέρι αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros με 17 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.
Prosfyges
Από τη Δευτέρα το υπουργείο Ναυτιλίας θα αρχίσει να διανέμει ενημερωτικό φυλλάδιο προς τους πρόσφυγες και μετανάστες σε 4 γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) σε μια προσπάθεια να πείσει τους ανθρώπους αυτούς να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

SHARE