Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μέρκελ προς Γερμανούς: “Δείξτε για το 2013 υπομονή και κουράγιο”.(Ευτυχώς, δε μίλησε για εμάς)

merkel.1«Το οικονομικό περιβάλλον δε θα είναι πιο εύκολο αλλά πιο δύσκολο το επόμενο έτος. Αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει, αλλά αντίθετα να μας παρακινεί», επισημαίνει  η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της προς τους Γερμανούς, καλώντας τους να δείξουν υπομονή και κουράγιο. «Οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίσαμε στην Ευρώπη αρχίζουν να παράγουν αποτελέσματα. Αλλά έχουμε ακόμα ανάγκη από πολλή υπομονή. Η κρίση βρίσκεται ακόμα μακριά από το να έχει ξεπεραστεί», τονίζει η Μέρκελ.

Η παγκόσμια κοινότητα, επισημαίνει, δεν έχει μάθει ακόμα ικανοποιητικά το μάθημά της από την καταστροφική οικονομική κρίση του 2008.

“Ποτέ ξανά δεν θα πρέπει να επικρατήσει ανάλογη ανευθυνότητα όπως τότε. Σε μια οικονομία με κοινωνικές βάσεις οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ότι το κράτος είναι ικανό να είναι ο θεματοφύλακας της τάξης» τονίζει.

Αναφερόμενη στη Γερμανία είπε ότι η χώρα επενδύει στην εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα που υπηρετεί τον άνθρωπο αλλά δημιουργεί και θέσεις εργασίας. «Όταν μπορούμε να κάνουμε κάτι που οι άλλοι δεν μπορούν, τότε διατηρούμε την ευημερία μας», τονίζει χαρακτηριστικά θέτοντας ως στόχο η Γερμανία να καταστεί μία ενεργειακά σύγχρονη χώρα παραγωγής.

 

SHARE