Πρωτοφανές! Η κυβέρνηση βάζει χέρι στις Πρεσβείες για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις

stagonaΤο μέγεθος του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία,καταδεικνύει η αποκάλυψη ότι η ελληνική κυβέρνηση βάζει χέρι στα διαθέσιμα των Πρεσβειών για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις!

Σύμφωνα με το protothema.gr, η κυβέρνηση ζητά με έγγραφό της από τις πρεσβείες της χώρας να επιστρέψουν άμεσα στην εφορία αδιάθετα χρήματα και κονδύλιά τους, κίνηση πρωτοφανής στη διπλωματική ιστορία της χώρας.

Βάσει του εγγράφου που το protothema.gr παρουσιάζει, οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό (πρόκειται για δεκάδες πρεσβειες κυρίως στην Ευρώπη, αλλά κι εκτός αυτής) υποχρεώνονται να επιστρέψουν αδιάθετες δαπάνες και εισπράξεις από προξενικές πράξεις (έκδοση βίζας, πληρεξούσια και άλλα).

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, τις οποίες επικαλείται το protothema.gr, αναφέρουν πως ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μην υπάρχει εύρυθμη λειτουργία των προξενικών αρχών της Ελλάδος σε πολλές ξένες χώρες, καθώς τα εν λόγω χρήματα και ποσά συμψηφίζονταν με τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες που χορηγούσε το υπουργείο των Εξωτερικών στις πρεσβείες και τα προξενεία, ενώ ένα ποσοστό εσόδων επέστρεφε στο ΥΠΕΞ -και όχι στις ΔΟΥ.

SHARE