Ποιός είναι ο δισεκατομμυριούχος Έλληνας της Αυστραλίας που αγόρασε το Marina Mirage στην κοσμοπολίτικη Χρυσή Ακτή

K. MAKRHS AUSTRALIAΤο φημισμένο Marina Mirage στην κοσμοπολίτικη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας περνάει στα χέρια του πλουσιότερου Έλληνα της Αυστραλίας έναντι 52 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο των 200 πλουσιότερων Αυστραλών, τον οποίο δημοσιεύει το έγκυρο περιοδικό BRW, ο κ. Κώστας Μακρής και ο γιος του, Ρος, συγκεντρώνουν μια περιουσία περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και βρίσκονται στις πρώτες 30 θέσεις των πλουσιοτέρων κατοίκων της χώρας.

Ο ομογενής επιχειρηματίας που γεννήθηκε στο Ληγουριό της Επιδαύρου μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1963. Δούλευε αρχικά στα χυτήρια και αργότερα αγόρασε μια αλυσίδα μαγαζιών Fast Food, μεταπηδώντας στην συνέχεια στον κλάδο ακινήτων.

Σήμερα έχει πολλά εμπορικά κέντρα, το Optus House στην Αδελαΐδα και το Bonnyridge Plaza στα περίχωρα του Σίδνεϊ, ενώ έχει και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Έχοντας συμπληρώσει λιγότερα από δύο χρόνια παραμονής στην Αυστραλία, ο Κώστας κάνει τα πρώτα επιχειρηματικά ανοίγματα.

Ξεκινάει μ’ ένα μαγαζί fish & chips για να ανοίξει στη συνέχεια ένα σούπερ-μάρκετ, για να καταλήξει στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ιδιοκτήτης αλυσίδας.
 Καποια στιγμή πουλάει τις επιχειρήσεις κρατώντας όμως τα ακίνητα. Η πώληση ενός εξ’ αυτών φέρνει τον Κώστα στον αστερισμό των εμπορικών κέντρων, κάνοντας την παρθενική αγορά το 1987. Σήμερα έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία.
Ο ίδιος δηλώνει πως θέλει ακόμα να ταξιδέψει, να γνωρίσει περισσότερες χώρες να γλεντήσει ακόμα πιο πολύ το “Ouzo Palace”, το πολυτελές σκάφος του που είναι αγκυροβολημένο τον περισσότερο καιρό στη Μαρίνα του Φλοίσβου.
 “Είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ως τώρα” δηλώνει με ενθουσιασμό. Στο συγκρότημα, εκτός των άλλων, ανήκουν και τα φημισμένα ξενοδοχεία Palazzo Versace και Sheraton Mirage. Διαθέτει ακόμα 100 καταστήματα με τις πιο γνωστές φίρμες του κόσμου και 16 εστιατόρια.
 

 

SHARE