Ποιούς ηγέτες εμπιστεύονται οι επενδυτές – Τι λένε για Α. Σαμαρά

Untitled

Tη χειρότερη επίδοση καταγράφει ο Φρανσουά Ολάντ σε δημοσκόπηση μεταξύ επενδυτών, διαχειριστών κεφαλαίων και αναλυτών που πραγματοποίησε το Bloomberg. Ο Γάλλος πρόεδρος απέσπασε μόλις το 11% των προτιμήσεων στο ερώτημα πόσο αισιόδοξοι είναι για το πώς επηρεάζεται το επενδυτικό κλίμα από την πολιτική που ακολουθεί. O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, λόγω της ουκρανικής κρίσης, απέσπασε το 15% των απαντήσεων. Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκεται η Άγκελα Μέρκελ, με ποσοστό 76%. Ο Αντώνης Σαμαράς απέσπασε το 37% με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Ο ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ Ο Νο.1 ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Η διάχυτη ανησυχία για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη είναι το σημαντικότερο σημείο από την τελευταία δημοσκόπηση του Bloomberg. Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (74%) τονίζουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη ζώνη του ευρώ είναι ο αποπληθωρισμός.

Πέραν αυτού, οι διεθνείς επενδυτές είναι αισιόδοξοι για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Συγκεκριμένα, το 40% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία βελτιώνεται και το 43% πως είναι σταθερή. Μόνο το 12% διαπιστώνει επιδείνωση. Κατά την προηγούμενη δημοσκόπηση ωστόσο, το 59% των ερωτηθέντων έκανε λόγο για βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας.

Η πλειοψηφία δείχνει την προτίμησή της στις ΗΠΑ, καθώς τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία βελτιώνεται. Στο ερώτημα ποια αγορά θεωρούν ως καλύτερη επενδυτική ευκαιρία για τους επόμενους 12 μήνες, οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν το 44% των προτιμήσεων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ευρώπη με 32%.

 

SHARE