Παραίτηση Κούγια από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη!

ImageHandler (2)

Αφήνοντας αιχμές για την απόδρασή της, ο Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για «κωμικοτραγωδία» και αναφέρεται σε «αυτούς που την συμβούλευσαν ή της συμπαρίστανται σε μια τέτοια ενέργεια» ενώ παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη.

Ο κ. Κούγιας αφήνει μάλιστα σαφείς αιχμές πως η απόδραση και η «παράδοση» της Βίκυ Σταμάτη εξυπηρετούσε υπερασπιστικούς σκοπούς με τους οποίους δεν συμφωνεί ενώ κάνοντας λόγο για «κωμικοτραγωδία», αναφέρεται σε «αυτούς που την συμβούλευσαν ή της συμπαρίστανται σε μια τέτοια ενέργεια».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Μετά από αυτήν την κωμικοτραγωδία της «αυθορμήτου» αποδράσεως – παραδόσεως της Βασιλικής Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου δηλώνω ότι παραιτούμαι ανεπιφύλακτα της υπερασπίσεώς της.

Τόσο προσωπικά εγώ όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου έχουμε αμετάκλητα αποφασίσει να σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις και το κράτος δικαίου.

Διαφωνώ απολύτως, όπως έχω ήδη δημόσια δηλώσει, με αυτήν την ενέργεια της Βασιλικής Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου και εύχομαι αυτοί που την συμβουλεύουν ή της συμπαρίσταται σε τέτοιου είδους ενέργειες ν’ αποδειχτούν αποτελεσματικοί.

Ενημέρωσα ήδη προσωπικά με επίσκεψή μου στις φυλακές τον κύριο Άκη Τσοχατζόπουλο και, παρά τις προτροπές τους να παραμείνω συνήγορός της, αποφάσισα να παραιτηθώ.

Τόσο εγώ προσωπικώς, όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου που συμπαρεστάθησαν στην υπεράσπιση της Βασιλικής Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου καθ’ όλη την διάρκεια του δικαστηρίου στον πρώτο βαθμό, καθώς και στην τελευταία νόμιμη προσπάθεια εξόδου της από τις φυλακές, ευχόμεθα στην κυρία Βασιλική Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου να έχει την καλύτερη απόφαση και με την αξιοποίηση της νομοθετικής ρυθμίσεως που επεξεργάζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης να είναι σύντομα κοντά στο παιδί της και στα αγαπημένα της πρόσωπα».

SHARE