Παρέμβαση από την Κίνα – Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ

leeeeeΤη στήριξη της Κίνας στις συνεχιζόμενες συνομιλίες της Ελλάδας και της ΕΕ και την ευχή του Πεκίνου να δει μια ενωμένη Ευρώπη με ισχυρό ευρώ και την προώθηση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, εξέφρασε κατά την συνάντησή του με τον Βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο, ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιανγκ,  σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της κινεζικής κυβέρνησης http://www.gov.cn/. 

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Λι αναφέρθηκε στην επικείμενη σινο-ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής και τόνισε ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων της με την ΕΕ καθώς μακροπρόθεσμα υποστηρίζει τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης,  θέλοντας να δει μια ευημερούσα και ενωμένη Ευρώπη, με ένα ισχυρό ευρώ.

«Τα σημερινά προβλήματα χρέους της Ελλάδας διέρχονται μια κρίσιμη περίοδο και η Κίνα ελπίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, εκτιμά δε ιδιαίτερα τις προσπάθειες των ενδιαφερομένων μερών, και ελπίζει στην επιτυχία των διαπραγματεύσεων. Η Κίνα στηρίζει την Ευρώπη και την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ΕΕ» σημειώνει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της κινεζικής κυβέρνησης.

SHARE