Παρέμβαση Μαζιώτη – Καλεί σε ένοπλο αγώνα για να μην περάσει η συμφωνία με τους δανειστές!

maziwthsΠαρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις επιχειρεί το φυλακισμένο μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης σε κείμενό του που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ως «μόνη λύση την κοινωνική επανάσταση» προτάσσει ο Νίκος Μαζιώτης και καλεί σε «ένοπλη έφοδο για την κατάληψη των οχυρών της εξουσίας -Βουλή- υπουργείων – τραπεζών – Τράπεζας της Ελλάδος».

Θέτει μάλιστα και τους στόχους για τους επαναστάτες του κινήματος, που δεν είναι άλλοι από την υπονόμευση της συμφωνίας της κυβέρνησης με «δανειστές της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ»: «Αυτή την περίοδο μια στρατηγική των επαναστατών και του κινήματος θα ήταν να υπονομεύσουν και να σαμποτάρουν τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, πράγμα που θα οδηγούσε στην αστάθεια, στην υπονόμευση και στην ανατροπή της κυβέρνησης αλλά και στη χρεοκοπία του κράτους και του συστήματος, ως ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της επαναστατικής προοπτικής».

Σύμφωνα με το ηγετικό στέλεχος του Επανασταστικού Αγώνα, η επικείμενη συμφωνία «επισφραγίζει την εδώ και καιρό προαναγγελθείσα υποχώρηση της κυβέρνησης και θα αποτελέσει την αρχή του τέλους τής ούτως ή άλλως λαβωμένης συναίνεσης και ανοχής αλλά και την αρχή της πολιτικής χρεοκοπίας της, κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όσοι πραγματικά επιδιώκουμε την ανατροπή και την επανάσταση».

Ταυτόχρονα επιχειρεί την επανανοηματοδότηση του επαναστικού κινήματος, σημειώνοντας ότι «ο ένοπλος αγώνας αποτελεί κομμάτι του κινήματος και μάλιστα εν δυνάμει, είναι αναπόσπαστο τμήμα μιας στρατηγικής που έχει ως στόχο την επαναστατική ανατροπή. Άλλωστε μαζικός ένοπλος αγώνας σημαίνει εμφύλιος ταξικός πόλεμος».

«Επειδή βρισκόμαστε σε μια εποχή σύγχυσης όπου οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους θα πρέπει να επανακαθορίσουμε και να επανανοηματοδοτήσουμε το τι είναι Επανάσταση. Επανάσταση είναι όταν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, οι φτωχοί, οι καταπιεσμένοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία ανατρέπει με τη βία και τα όπλα την εξουσία, δηλαδή το κράτος που κατέχει μια κοινωνική μειοψηφία, οι πλούσιοι, οι καπιταλιστές, οι ολιγάρχες και επιβάλλει τη θέλησή του. Αυτό συνέβαινε ιστορικά από τότε που δημιουργήθηκαν οι ταξικοί διαχωρισμοί και εμφανίστηκε το κράτος και ξέσπασε η πάλη των τάξεων. Άρα η Επανάσταση ή θα είναι Κοινωνική Επανάσταση ή δεν θα είναι Επανάσταση», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στο κείμενό του.

Πηγή: efsyn.gr

SHARE