Πακιστάν: Τουλάχιστον 13 νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν το Καράτσι

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, το Καράτσι, όπου σφοδρές βροχοπτώσεις που έφερε ο μουσώνας εκδηλώθηκαν στη μητροπολιτική περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι θάνατοι προστίθενται στον ήδη βαρύ απολογισμό της περιόδου των μουσώνων στην περιοχή: στο Πακιστάν, την Ινδία, το Μπανγκλαντές και το Νεπάλ, οι νεκροί έχουν πλέον ξεπεράσει τους 1.200.

Οι πλημμύρες στο Καράτσι σημειώθηκαν μία ημέρα έπειτα από εκείνες στο οικονομικό κέντρο της Ινδίας, το Μουμπάι, το οποίο θρηνεί 14 νεκρούς.

Ο στρατός του Πακιστάν διανέμει βοήθεια στη μεγαλούπολη, όπου πολλές κομβικές οδικές αρτηρίες πλημμύρισαν, αυτοκίνητα εγκαταλείφθηκαν από τους οδηγούς τους και εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν εσπευσμένα από τα σπίτια τους.

Το ιδιωτικό Edhi Foundation, το οποίο διαθέτει ιατρικά κέντρα και ασθενοφόρα, γνωστοποίησε ότι έχει επιβεβαιώσει πως 13 άνθρωποι είναι νεκροί και 350-400 σπίτια έχουν πλημμυρίσει σε περιοχές γύρω από έναν ποταμό που περνάει μέσα από το Καράτσι.

Η αυτοδιοίκηση στην πακιστανική μεγαλούπολη ζήτησε τη βοήθεια του στρατού, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής αντλιών νερού, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, ανέφερε το επιτελείο.

Οι χώρες της περιοχής πλήττονται συχνά από πλημμύρες την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, όμως διεθνείς οργανώσεις αρωγής επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από το συνηθισμένο φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

SHARE