ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ – Διαβιβάστηκε στη Βουλή-Κόπηκαν ονόματα; Και αν ναι, ποιος τα έκοψε;

LISTA LAGK.1

Οι οικονομικοί εισαγγελείς, μετά την αντιπαραβολή στοιχείων που έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν διαφορές με της παλιάς με της νέας λίστας, αποστέλλουν το νέο αντίγραφο στη Βουλή, ενώ τα κομματικά επιτελεία κάνουν… ασκήσεις για το «εν  όψει».

 

–          Οι  συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου τη λίστα που του είχε δώσει ο Ιωάννης Διώτης με την ιδιότητα του γραμματέα του ΣΔΟΕ, το οποίο “ούτε καν το άνοιξε από τη στιγμή που έκρινε ότι δε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί”. Δηλαδή, εννοούν, πως  αν έχει γίνει παρέμβαση έχει γίνει πριν η περίφημη λίστα φθάσει σε ηλεκτρονική μορφή στα χέρια του τότε υπουργού Οικονομικών.

–          Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σκουρλέτης, επισημαίνει ότι «τα ψέματα τέλειωσαν ο  λαός μας ζητάει να μάθει την αλήθεια, η ώρα της κρίσης πλησιάζει». Κατά τον κ. Σκουρλέτη,  «στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στις προσπάθειες απόκρυψης της αποτυπώνεται και συμπυκνώνεται η ελεγχόμενη διάχυτη ανομία και φοροδιαφυγή, η κακοδιοίκηση και η οικειοποίηση δημόσιων πόρων,  που δεν ήταν το αποτέλεσμα λαθών ή παραλείψεων, αλλά επιλογή του δικομματισμού προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας»

 

 

SHARE