ΠΑΣΟΚ: Η ΔΕΗ κινδυνεύει να χάσει το 80% των συνεπών πελατών της χωρίς κανένα τίμημα

“Οι λύσεις οι οποίες φαίνεται να συμφωνήθηκαν είναι κατά πολύ δυσμενέστερες από αυτές που λυσσαλέα πολέμησε ο κ. Τσίπρας στην αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια (2011-14)”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών για το χώρο της Ηλεκτρικής Ενέργειας και τη ΔΕΗ.

Υπογραμμίζει ότι κινδυνεύει να χάσει το 80% των συνεπών πελατών της καθώς, όπως σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, “χωρίς κανένα τίμημα και με την πλάτη στον τοίχο ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν μονάδες και ορυχεία. Τότε μιλούσε για εθνικό έγκλημα και σήμερα το διαπράττει ο ίδιος. Το ζήτημα των υποχρεώσεων της χώρας στην απελευθέρωση ενέργειας δεν είναι σημερινό και δεν αποτελεί άλλοθι για τον κ. Τσίπρα”.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, για την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε η ΔΕΗ την αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καθώς “επί των ημερών του κ. Τσίπρα η μετοχή της ΔΕΗ σχεδόν υποτετραπλασιάστηκε, η πιστοληπτική της ικανότητα υποβαθμίστηκε 4 φορές και τα ανείσπρακτα υπερδιπλασιάστηκαν αγγίζοντας σήμερα τα 3,5 δισ. ευρώ”.

“Αυτοί που σήκωσαν τα λάβαρα του αγώνα κατά της Μικρής ΔΕΗ μάς οδηγούν σήμερα με τις επιλογές τους στην πολύ μικρή ΔΕΗ, στη ΔΕΗ νάνο”, τονίζει, ζητώντας πως “το έγκλημα που συντελείται πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα”.

Καταληκτικά το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως η χώρα πρέπει να καταρτίσει εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό με ενσωμάτωση όλων των υποχρεώσεων της στην απελευθέρωση ενέργειας και να παγώσουν άμεσα οι λανθασμένες επιλογές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE