Ο πλανήτης μας μια «ΦΑΡΜΑ ΖΩΩΝ»…

farma11

Πιο επίκαιρος από ποτέ ο στοχασμός του Τζορτζ Όργουελ, του οποίου τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 63 χρόνια από το θάνατό του. Αυτή τη μέρα επέλεξε ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης και οι συντελεστές της παράστασης «Φάρμα Ζώων» για την επίσημη πρεμιέρα, καθώς αυτή η αλλιώτικη θεατρική πράξη που παρουσιάζουν κρατά τον καμβά του συγκλονιστικού μύθου της «Φάρμας των ζώων», του κορυφαίου βρετανού συγγραφέα και δημοσιογράφου.

                   
 
Όταν η ιστορία τελειώνει, η δημοκρατία πεθαίνει, οι κυβερνήσεις παραπαίουν χωρίς σκοπό και το θέατρο ταυτίζεται με το «ψέμα»… τότε υποχρεώνεσαι να βλέπεις την αλήθεια. Τη ζωή σου σαν Φάρμα Ζώων
 
Τίποτα δεν μπορεί να σωθεί από ένα κόσμο που καταρρέει. Είναι μόνο μια ανορθόδοξη παράσταση για το τι σημαίνει «θεατρική απόλαυση».
 
Η θεατρική σκηνή «ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ»  παρουσιάζει την παράσταση «Φάρμα Ζώων» σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη και μουσική Μίνου Μάτσα.
Δίχως ρόλους, δίχως διαχωρισμούς, δίχως αναπαραστάσεις, σε έναν χώρο όπου «αφαιρούνται» τα αντικείμενα και «προστίθενται» η μουσική, κινούμενες εικόνες και σχέδια και κυρίως τέσσερις άνθρωποι που «αφηγούνται» μια ιστορία. Την ιστορία του G. Orwell. Εν   έτει 2013. Όπου η φάρμα είναι ο πλανήτης και όσο υπάρχουν νόμοι «κατασκευασμένοι» από ανθρώπους,  και έτσι δεν γίνεται, παρά να στεκόμαστε εμπόδιο στο φυσικό μας προορισμό σ’ αυτόν τον πλανήτη.
 
Σκηνοθεσία:  Σταύρος Σ. Τσακίρης
Μουσική: Μίνος Μάτσας
Σκηνικά- Flash animation : Αλέξανδρος Ψυχούλης
Κοστούμια- Μάσκες: Γιάννης Μετζικώφ
Δραματουργός: Δήμητρα Πετροπούλου
Κίνηση : Αποστολία Παπαδαμάκη
Φωτισμοί:  Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Ιωάννα Τζετζούμη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νεφέλη Ιωάννου
Ηθοποιοί:  Βασίλης Βασιλάκης
                  Τατιάνα Παπαμόσχου
                  Πηνελόπη Σεργουνιώτη
                  Ρένος Χαραλαμπίδης
Παραγωγή:  ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ
 
 
ΠΡΕΜΙΕΡΑ,  Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013, 21:00
Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο 21:00, Κυριακή 19.00
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 ευρώ. ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 10 ευρώ
Πολυχώρος ΑΘΗΝΑΪΣ, Καστοριάς 34-36 & Ιερά οδός, Βοτανικός
 
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210.3477.878
SHARE