Ο γαμπρός του Κλίντον κλείνει το hedge fund για την Ελλάδα – «Χασούρα» 90%!

epa02269136 Handout photo released on 31 July 2010 shows Chelsea Clinton (2R) and Marc Mezvinsky (L) after their wedding ceremony at Astor Court in Rhinebeck, New York, USA on 31 July 2010. The daughter and only child of former US president Bill Clinton (R) and US Secretary of State Hillary Rodham Clinton (2L) married investment banker Marc Mezvinsky.  EPA/BARBARA KINNEY  EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Το hedge fund που είχε ιδρύσει ο γαμπρός της Χίλαρι Κλίντον, Μαρκ Mεζβινσκι, και στοιχημάτιζε στην ελληνική οικονομική ανάκαμψη πρόκειται να κλείσει, σύμφωνα με δύο επενδυτές που διατηρούν την ανωνυμία τους αλλά έχουν άμεση γνώση του θέματος, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του, το επενδυτικό ταμείο του Mεζβινσκι τερματίζει την δραστηριότητά του, αφού έχει χάσει σχεδόν το 90 τοις εκατό της αξίας του, σύμφωνα με τους επενδυτές.

Το hedge fund με επωνυμία Eaglevale Hellenic Opportunity, είχε συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές για να αγοράσουν τραπεζικές μετοχές και ελληνικό δημόσιο χρέος.

Η εταιρεία με έδρα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ιδρύθηκε από τον Mεζβινσκι και δύο πρώην συνεργάτες του από την Goldman Sachs και συγκέντρωνε χρήματα  σε μια εποχή που κάποιοι στη Wall Street είχαν ελπίδες για ανάκαμψη τηςελληνικής οικονομίας. Για ένα διάστημα, ο κ.Mεζβινσκι εμφανιζόταν σε συνέδρια των hedge funds προκειμένου να προωθήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο Μαρκ Mεζβινσκι είναι παντρεμένος με την Τσέλσι Κλίντον, κόρη του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την Αμερικανική προεδρία.

Πηγή: Καθημερινή

SHARE