«Ντου» Ψινάκη στην κατασκήνωση ΑμεΑ στον Άγιο Ανδρέα – Ξήλωσε τη διοίκηση για κακοδιαχείριση

psinakisΈξαλλος ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, μετά τη διαπίστωση ότι υπάλληλοι στις κατασκηνώσεις παιδιών ΑμΕΑ στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, είχαν «βάλει χέρι» σε προμήθειες τις οποίες είχαν προσφέρει στα παιδιά ιδιώτες επιχειρηματίες.

Όπως αναφέρει ο δικτυακός Τόπος aftodioikisi.gr o δήμαρχος Μαραθώνα κατήγγειλε ότι διαπίστωσε και ο ίδιος με «ντου» στις κατασκηνώσεις τις καταγγελίες του υπήρχαν.

Όπως είπε ο δήμαρχος που έξαλλος φώναζε στους υπαλλήλους «πάρτε τον πούλο» μερίδα εργαζομένων στις κατασκηνώσεις «αρνήθηκαν να προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους και αυτό προφανώς γιατί τα προϊόντα που έλειπαν συμπλήρωναν το εισόδημα κάποιων από αυτούς» όπως σημειώνει.

Το περιστατικό σχολίασε και η «Δύναμη Πολιτών» του Φώτη Δεληβοριά (τρίτος στις εκλογές του 2014), η οποία έγραψε στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook.

«Διαστάσεις αστυνομικού θρίλερ παίρνει το μπάχαλο της Ε΄κατασκήνωσης του Δήμου Μαραθώνα.
Χθες κυκλοφόρησαν φήμες στη Νέα Μάκρη ότι ο Ψινάκης εισέβαλε στην Ε΄κατασκήνωση, που φιλοξενούνται ανάπηρα παιδιά, οπλοφορών και συνοδεία αστυνομικών της ομάδας Ζ ψάχνοντας για κλέφτες ανάμεσα στο προσωπικό.

» Πληροφορίες λένε πως ήταν σε έξαλλη κατάσταση και απειλούσε τους εργαζόμενους, προσπαθώντας να τους επιρρίψει ευθύνες για τη διαχείριση. Σήμερα σε επιστολή του προς την υπουργό κ. Φωτίου παραδέχεται ότι έκανε ‘ντου’ στην κατασκήνωση, σεβόμενος την υπογραφή της και τα λεφτά του Ελληνικού λαού.

» Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ζητεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα να επιληφθεί άμεσα της κατάστασης και παράλληλα ζητεί να πληροφορηθεί :
α) Τι κατέγραψε η Ελληνική Αστυνομία (ομάδα Ζ) στο δελτίο συμβάντων.
β) Ποια είναι η θέση της ΠΟΣγΑΜΕΑ και της Αρχηγού της κατασκήνωσης για τα συμβάντα.
γ) Γιατί ο Δήμαρχος δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη αλλά προτίμησε την υποκατάστασή της.
δ) Τι ακριβώς προσέφερε ο κ Σκλαβενίτης στο ΜΑRATHON FUNDATION σε ποιον και με τι παραστατικά.
ε) Γιατί ο κ Ψινάκης οπλοφορεί και γιατί το Υπ. Δημ. Τάξεως του παρέχει αστυνομική προστασία.

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, κύριε Υπουργέ Δημόσιας τάξης, κύριε Υπουργέ Εσωτερικών τι προτίθεστε να κάνετε;».

Επιστολή σε Φωτίου

Ο κ. Ψινάκης έστειλε οργισμένη επιστολή στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου καταγγέλλοντας όσα διαπίστωσε και δηλώνοντας ότι αναμένει τις ενέργειες της:

«Kυρία Υπουργέ,

» Μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία ανέφερα λεπτομερώς τα τεκταινόμενα στην Ε΄Παιδική Εξοχή του Αγίου Ανδρέα όπου φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες, σας στέλνω αυτή την επιστολή ώστε να είστε πλήρως ενήμερη των τελευταίων εξελίξεων – διαπιστώσεων μου, που αφορούν τη συγκεκριμένη κατασκήνωση.

» Κυρία Υπουργέ,

» Γνωρίζω την ευαισθησία σας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και μάλιστα όταν πρόκειται για παιδιά.

» Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας της άμεσης αντίδρασης σας κατά την προχθεσινή επίσκεψή μου στο γραφείο σας, όταν η ίδια ξεπερνώντας τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του κρατικού μηχανισμού υπογράψατε την απόφαση για την εκταμίευση της πίστωσης που αφορούσε την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης η οποία καθυστερούσε εδώ και αρκετούς μήνες.

» Aνέλαβα ο ίδιος Πρόεδρος του Δ.Σ. της κατασκήνωσης διότι διακατέχομαι από την ίδια ευαισθησία τόσο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες όσο και για τους γονείς τους που τις 10 ημέρες που βρίσκονται αυτά στην παιδική εξοχή έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν από το δύσκολο έργο της σκληρής καθημερινότητας μαζί τους.

» Ύστερα όμως από πληροφορίες που έφτασαν στ’ αυτιά μου για ατασθαλίες στην κατασκήνωση έκανα ‘ντου’ στις εγκαταστάσεις προχθές το βράδυ. Αυτό γιατί σέβομαι τη δική σας υπογραφή, τη δική μου θεσμική ιδιότητα ως Δημάρχου Μαραθώνα, τα χρήματα του ελληνικού λαού αλλά κυρίως την αξιοπρέπεια των 280 παιδιών με ειδικές ανάγκες.

» Εξοργίστηκα όταν διαπίστωσα ότι ποσότητες τροφίμων και καθαριστικού υλικού που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από τον κ.Γεράσιμο Σκλαβενίτη για το ξεκίνημα της κατασκηνωτικής περιόδου, αφού δεν έχουν έρθει ακόμη τα κρατικά κονδύλια, έλειπαν με δόλιο τρόπο, δηλαδή στην καθομιλουμένη «είχαν κάνει φτερά». Αντέδρασα αμέσως και κάλεσα τα αρμόδια αστυνομικά όργανα τα οποία μέσω καταθέσεων υπαλλήλων στις κατασκηνώσεις,επιβεβαίωσαν τις διαπιστώσεις μου.

» Μόλις το γεγονός έγινε γνωστό «υπάλληλοι» της κατασκήνωσης αρνήθηκαν να προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους και αυτό προφανώς γιατί τα προϊόντα που έλειπαν συμπλήρωναν το εισόδημα κάποιων από αυτούς.

» Κυρία Υπουργέ, όπως προανέφερα, σεβόμενος την υπογραφή σας και τα χρήματα του ελληνικού λαού ενόψει της 2ης κατασκηνωτικής περιόδου που αρχίζει το επόμενο Σάββατο, ζητώ την αρωγή σας τόσο στην επίλυση του προβλήματος όσο και για τη συνέχιση ή μη της κατασκηνωτικής περιόδου. Συνέχιση με ομαλότητα και απόλυτο διαχειριστικό έλεγχο, ως έχουμε υποχρέωση απέναντι στα 520 παιδιά με ειδικές ανάγκες και στις ηρωικές οικογένειές τους.

» Κυρία Υπουργέ, κοινοποιώ την παρούσα επιστολή και στον Πρόεδρο της ΠΟΣΚΑμεΑ, κ. Ιωάννη Λυμβαίο ο οποίος δικαίως παραπονέθηκε με επιστολή του για την ελλιπή σίτιση των κατασκηνωτών και είναι αρωγός των προσπαθειών για ασφαλή και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των παιδιών με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων.

» Αναμένω για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση, Ο Δήμαρχος Μαραθώνα. Ηλίας Ψηνάκης.»

SHARE