Ο Σαμαράς πάει…επίσκεψη στη Λαγκάρντ με φόντο το νέο haircut στο ελληνικό χρέος

samarasLangkart_b2Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται στη Νέα Υόρκη το Σάββατο, θα βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη (1-3 Οκτωβρίου).

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Ράις, απαντώντας σε ερώτηση για την αποστολή της Τρόικας στην Αθήνα, στο πλαίσια της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ανέφερε ότι συνήθως η αποστολή παραμένει δυο εβδομάδες, ενώ δεν είπε για το πότε ακριβώς τα μέλη του κλιμακίου της Τρόικας θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα.

Ουδέν…σχόλια για νέα μέτρα

Στη συνέχεια, σε ερώτηση αν θα ζητηθούν νέα μέτρα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να απαντήσει, από την στιγμή που η αποστολή της Τρόικας βρίσκεται στην Αθήνα για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος του ΔΝΤ και των εταίρων του είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει ανάπτυξη και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας.

Για τις γερμανικές εκλογές 

Σε άλλη ερώτηση για τις γερμανικές εκλογές, ο εκπρόσωπος του Ταμείου δεν σχολίασε το αποτέλεσμά τους ούτε και θέλησε να τοποθετηθεί για τον αντίκτυπό τους και τις πιθανές επιπτώσεις για την κρίση στην Ευρωζώνη και ειδικότερα στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η Γερμανία διαδραματίζει «σημαντικό ρόλο», υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στην αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους και να ολοκληρωθεί το συντομότερο η τραπεζική ένωση.

Καμία τοποθέτηση για τη Χρυσή Αυγή

Επίσης, σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στον ευρωπαϊκό χώρο για τη δράση της Χρυσής Αυγής και για το γεγονός ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι η άνοδος του ναζιστικού κόμματος οφείλεται στα σκληρά μέτρα λιτότητας, ο κ. Ράις δεν έκανε καμία τοποθέτηση για την Χρυσή Αυγή, επαναλαμβάνοντας ότι αποστολή του Ταμείου είναι να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα, σημειώνοντας ξανά τους τομείς της ανάπτυξης και της αντιμετώπισης της ανεργίας.

SHARE