Ο «Σάντι» κλείνει τις αγορές, παραλύει τη Νέα Υόρκη (+video)

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το αμερικανικό χρηματιστήριο, λόγω του ισχυρού τυφώνα «Σάντι» που θα πλήξει τη Νέα Υόρκη, ενώ και οι ευρωαγορές έχουν «χτυπηθεί» ήδη καταγράφοντας ισχυρές απώλειες, που ξεπερνούν το 1%.

Η απόφαση για το κλείσιμο της Wall Street, ελήφθη λόγω των ανησυχιών για την ακεραιότητα των συναλλαγών, ενώ όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, οι τράπεζες της ενεργοποίησαν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης. Επίσης, δεν λειτουργούν ούτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Νέα Υόρκη από χθες το απόγευμα, ενώ εκκενώθηκαν πολλές υπηρεσίες και γραφεία.

Οι μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ που κινδυνεύουν περισσότερο είναι, η  Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον, η Βαλτιμόρη, η Φιλαδέλφεια και η Βοστόνη. Σύμφωνα με τους μετρολόγους ο τυφώνας θα συναντηθεί με δυο χειμερινές καταιγίδες, ενώ θα υπάρχει πανσέληνος, με αποτέλεσμα η άνοδος των υδάτων να φτάσει μέχρι και 3.30 μέτρα στην περιοχή της Νέας Υόρκης.

Ο τυφώνας αναμένεται να επηρεάσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια κατοίκους και αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι είναι πιθανόν να προκαλέσει ζημιές ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

SHARE