Ο ΣΥΡΙΖΑ “ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ” ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ- ΖΗΤΑ ΚΑΛΠΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΓΑΠ -ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΑΜΑΡΑ! (Η …χαρά της Ζωής)

VENIZELOSupd: ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ:  «Οι μάσκες επιτέλους έπεσαν. Μετά από εβδομάδες παραφιλολογίας, συκοφαντίας, απειλών και χυδαίων διαρροών, ο ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις. Τα στοιχεία που ήρθαν από τη Γαλλία του προκάλεσαν βαθειά απογοήτευση και προφανώς πολιτική τύφλωση. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει μόνο η πολιτική αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης και της χώρας και μάλιστα τώρα που διανοίγονται θετικές προοπτικές για την ανάκαμψή της.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Ως ύποπτοι για την τέλεση αδικημάτων θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον των οικονομικών Εισαγγελέων οι τρεις δικαιούχοι λογαριασμών στην HSBC, τα ονόματα των οποίων δεν είχαν περιληφθεί στην πρώτη λίστα “Λαγκάρντ” που παραδόθηκε στις αρχές.

Οι Εισαγγελείς πρόκειται τις επόμενες ημέρες να καλέσουν στο γραφείο τους τις ξαδέλφες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και τους συζύγους τους προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την αλλοίωση των στοιχείων της λίστας.

Αναμένεται επίσης και η ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου που διενεργείται από στελέχη του ΣΔΟΕ υπό την εποπτεία των κκ Πεπόνη και Μουζακίτη, τόσο για τα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Παπακωνσταντίνου όσο και για όλους τους καταθέτες που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από τις πρώτες συγκρίσεις που γίνονται φαίνεται πολλά πρόσωπα με μεγάλες καταθέσεις στην τράπεζα της Ελβετίας να μην καλύπτουν τα αναφερόμενα ποσά με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, γεγονός που θα αντιμετωπιστεί τόσο σε φορολογικό επίπεδο όσο και σε ποινικό.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

– Τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου αποφάσισε να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνει θα ζήτησει τη συγκρότηση της επιτροπής «για όλα τα εκ μέρους τους αδικήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των ήδη στοιχειοθετούμενων στο στάδιο αυτό ποινικών αδικημάτων, της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και όλων των συναφών οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ  επιφυλάσσεται να καταθέσει «κάθε απαραίτητη συμπληρωματική πρόταση για την επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης ή της δίωξης εναντίον προσώπων και επί αδικημάτων που ενδέχεται να στοιχειοθετηθούν ή να προκύψουν στην πορεία της έρευνας».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες  πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ  θα ζητήσει να στηθούν δύο κάλπες. Η μία για τις ποινικές ευθύνες (Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλος) και η άλλη για τις πολιτικές (Παπανδρέου – Στουρνάρας) .
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο Γιάννης Τσακίρης στον ΑΝΤ-1, πολιτικές ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά!

 

SHARE