Ο.Η.Ε.-«Κραυγή αγωνίας» του Ban Ki-moon: Το Ισλαμικό Κράτος εξαπλώνεται σαν καρκίνος

Μία σημαντική προειδοποίηση απηύθυνε σήμερα ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κbankimoonι Μουν, ο οποίος σε ομιλία του, με την ευκαιρία μιας διεθνούς συνόδου στη Γενεύη για την πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού, τόνισε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις “εξαπλώνονται σαν ένας καρκίνος” παντού σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάλεσε δε τη διεθνή κοινότητα να λάβει προληπτικά μέτρα και τις χώρες να συνεργαστούν περισσότερο για να πολεμήσουν τη “μάστιγα” της τρομοκρατίας.

Όπως τόνισε ο ίδιος, “πρέπει να θέσουμε το ζήτημα της πρόληψης σε πρώτο πλάνο στις προσπάθειες μας. Διαθέτουμε αποδείξεις που δείχνουν ότι η αντεπίθεση στον τομέα της ασφάλειας και σε στρατιωτικό επίπεδο δεν μπορεί από μόνη της να καταπολεμήσει αυτή τη μάστιγα”.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου, όπου συμμετέχουν περίπου 30 υπουργοί και υφυπουργοί, ο Μπαν Κι Μουν απηύθυνε έκκληση στα κράτη να εφαρμόσουν εθνικές πολιτικές που θα βασίζονται στις 70 συστάσεις του σχεδίου δράσης εναντίον της εξτρεμιστικής βίας, που παρουσίασε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών τον Ιανουάριο.

Ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού πρόσθεσε ότι θα υλοποιήσει “μια σειρά δράσεις σε ανώτερο επίπεδο κινητοποιώντας όλο το σύστημα των ΗΕ” ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι “προσπάθειες” που ζητούνται από το σχέδιο δράσης απευθύνοντας έκκληση στα Κράτη μέλη για “μία αυξημένη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο”.

SHARE