ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ – ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ – ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΞΑΔΕΛΦΕΣ

PAPAKONSTANTINOU G ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΒΕΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ Ή ΟΧΙ, συνθέτουν το σκηνικό των αποκαλύψεων. Οι πάντες βάλουν κατά του πρώην υπουργού, ο οποίος, σύμφωνα με ενδείξεις (και όχι αποδείξεις),  αφαίρεσε τις καρτέλες με τα συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα , καθώς  ήταν και ο πρώτος αποδέκτης της λίστας. Η μία ξαδέρφη και οι δύο σύζυγοι των εξαδέλφων του πρώην υπουργού είναι τα πρόσωπα  . Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τα τρία πρόσωπα που λείπουν  είναι οι εξής: Ελένη Παπακωνσταντίνου, ξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και κόρη του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Συμεών Σικιαρίδης, σύζυγος της Ελένης Παπακωνσταντίνου Ανδρέας Ροσόνης, σύζυγος της άλλης ξαδέλφης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μαρίνας.

 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΞΑΔΕΛΦΕΣ

Δραστήριες δικηγόροι με συμμετοχές στα διοικητικά συμβούλια γνωστών εταιρειών, κόρες του εκλιπόντος πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνταντίνου και σύζυγοι επιχειρηματιών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται σε συμβόλαια και μπίζνες εκατομμυρίων.

Αυτό είναι το προφίλ της Ελένης και της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, των δύο ξαδέλφων του πρώην «τσάρου της Οικονομίας» Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων και των συζύγων τους “σβήστηκαν” από τη λίστα Λαγκάρντ.
 Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ:
-Η κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου, κόρη του Μιχάλη και της Τάσας Παπακωνσταντίνου, 54 χρόνων, είναι δραστήρια δικηγόρος αλλά και μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Τη θέση αυτή κατέλαβε τον Φεβρουάριο 2012 αντικαθιστώντας το μέλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Σπούδασε νομικά στο London School of Economics και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard.
 Αφού πρώτα άσκησε για κάποιο διάστημα τη δικηγορία στη Νέα Υόρκη, στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα και μαζί με την αδερφή της Μαρίνα «κληρονόμησαν» το δικηγορικό γραφείο του πατέρα της.
Η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών, όπως της Toyota, Philip Morris/Παπαστράτος, Swarowski, μέλος του ΔΣ της KRAFT FOOD HELLAS,  μέλος του ΔΣ της S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά και μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ.
 Παντρεύτηκε με τον Συμεών Σικιαρίδη, εξειδικευμένο νομικός στο δίκαιο της εξαγοράς και συγχώνευσης εταιριών.
– Η αδελφή της, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, 52 χρόνων, είναι επίσης δικηγόρος. Και αυτή έκανε μεταπτυχιακά σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Σπούδασε στη Νομική Θράκης παντρεύτηκε με τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Ροσσώνη.
Ο τελευταίος, γόνος αστικής οικογένειας και απόφοιτος του Κολλεγίου, είναι πασίγνωστος στο χώρο των πολεμικών εξοπλισμών, καθώς εδώ και χρόνια αντιπροσωπεύει διάφορα ιταλικά οπλικά συστήματα, κυρίως για το Πολεμικό Ναυτικό (κανόνια και βλήματα Oto Melara).
 Στην πάροδο των χρόνων αναπτύσσει φιλική σχέση με το Θόδωρο Ασημακόπουλο, παλιό επικοινωνιολόγο του Φώτη Κουβέλη και από το 2009 σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ – ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΕΝΑ

 

PAPAK. 1Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Έθνος» δηλώνει ότι δεν θα ήταν τόσο «ανόητος» ώστε να σβήσει κάποιον όταν ήξερε ότι υπάρχει η πρωτότυπη λίστα που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να διασταυρωθεί με τη λίστα που είχε δοθεί στη δημοσιότητα.

Όπως είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τα αρχεία που παρέλαβε τα είχε δώσει στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη.

«Μα πως θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Προφανώς πρόκειται για χοντροκομμένη σκευωρία που στόχο έχει την κατασκευή της δικής μου ενοχής» αναφέρει.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι «είναι υπερβολικά βολικό για όλους οι ευθύνες για την υπόθεση αυτή να έχουν ένα και μόνο ονοματεπώνυμο».

τευξή του στην εφημερίδα «Το Έθνος» δηλώνει ότι δεν θα ήταν τόσο «ανόητος» ώστε να σβήσει κάποιον όταν ήξερε ότι υπάρχει η πρωτότυπη λίστα που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να διασταυρωθεί με τη λίστα που είχε δοθεί στη δημοσιότητα.Όπως είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τα αρχεία που παρέλαβε τα είχε δώσει στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη.«Μα πως θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Προφανώς πρόκειται για χοντροκομμένη σκευωρία που στόχο έχει την κατασκευή της δικής μου ενοχής» αναφέρει.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι «είναι υπερβολικά βολικό για όλους οι ευθύνες για την υπόθεση αυτή να έχουν ένα και μόνο ονοματεπώνυμο».

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη “λίστα Λαγκάρντ”, σύμφωνα με την οποία “φωτογραφίζονται” άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί “αλλοίωσης”.

Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:

1. Καμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.

2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει – παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.

3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.

4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.

Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.

Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως – ονομαστικά και άμεσα – και να γίνει πλήρης διερεύνηση».

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

 

«Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της “λίστας Λαγκάρντ” σε εμένα προσωπικά.Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου.Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη “λίστα Λαγκάρντ” από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών».

 

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

” Όλα στο φως, πλήρης διερεύνηση. Αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση του Γιώργου Παπανδρέου”.

 

 

ΠΑΣΟΚ: Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο κόμμα

Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Tην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης Lagarde ζήτησε η ΝΔ, η οποία διεμήνυσε πως «η αλήθεια πρέπει να έρθει άμεσα στο φως».
Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ επισημαίνει πως «η διαπίστωση από τη Δικαιοσύνη ότι η αυθεντική λίστα Lagarde διαφέρει από εκείνη που είχε παραδοθεί προ διμήνου στις αρμόδιες αρχές, εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα που πρέπει άμεσα και πειστικά να απαντηθούν. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν τα αποκρυβέντα ονόματα είναι συγγενείς πολιτικού προσώπου που παρέλαβε και διαχειρίστηκε τη λίστα αυτή».
«Οι ευθύνες όποιου παρενέβη και αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας είναι βαρύτατες.
Η αλήθεια πρέπει να έρθει άμεσα στο φως, όπως άμεση πρέπει να είναι και η απόδοση ευθυνών σε όποιον ανήκουν» καταλήγει η ΝΔ.

«Πολιτικές ευθύνες σε όσους χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με πρώτους τον Παπακωνσταντίνου και τον Βενιζέλο, αλλά και σε όσους συγκάλυψαν, προσπάθησαν να κωλυσιεργήσουν» καταλόγισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, περιλαμβάνοντας στους δεύτερους τη Νέα Δημοκρατία.
Σε συνέντευξη του στο «Κόκκινο 105,5», ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «είναι ενδεικτική του πανικού και του πλεονάζοντος θράσους που διακατέχει τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».
«Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν τα πράγματα. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «απαίτηση του μεγαλύτερου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας είναι να αποδοθούν οι ευθύνες».

Πλήρη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ ζητεί η Δημοκρατική Αριστερά.
Άμεση πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της λίστας Λαγκάρντ από τη δικαιοσύνη και τη Βουλή, με πλήρη δημοσιοποίησή της, αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Το δημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί, όπως και η ελληνική κοινωνία η οποία δοκιμάζεται. Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να λάβει αυτά που του ανήκουν.
Πρέπει άμεσα να αποδοθούν τόσο οι ποινικές, όσο και οι πολιτικές ευθύνες στους υπαιτίους.
Την άμεση δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων που εμπεριέχονται και στις δύο «λίστες Lagarde» αιτήθηκε το ΚΚΕ, με στόχο «ο λαός να διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται».Την ίδια ώρα, το Κομμουνιστικό Κόμμα τάσσεται «υπέρ όλων των μέσων ελέγχου και διερεύνησης της υπόθεσης για τον καταλογισμό πολιτικών και προσωπικών ευθυνών και της ανάλογης τιμωρίας εφόσον αποδειχθούν οι ενδείξεις».
“Οι ένοχοι της λίστας Lagarde συγκαλύπτονται από την κυβέρνηση, αλλά και από τη Βουλή, η οποία αδικαιολογήτως παραμένει κλειστή”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή. “Δεν είναι μόνο ο Παπακωνσταντίνου, υπάρχουν και άλλοι ένοχοι που πρέπει να πάνε στη φυλακή και βέβαια να δημευθεί η περιουσία όσων καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα”, τονίζει επίσης.

 

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Βουλής διαβιβάζει την αξιολόγηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη από τη σύγκριση που έγινε μεταξύ της πρώτης “λίστας Λαγκάρντ”, που παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και αυτής (της δεύτερης) που έστειλε πρόσφατα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Από τη σύγκριση που έγινε από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς προέκυψε ότι η μόνη διαφοροποίηση που είχε γίνει στην πρώτη λίστα σε σχέση με τη δεύτερη, είναι ότι είχαν αφαιρεθεί δύο τραπεζικοί λογαριασμοί. Ο ένας εξ’ αυτών περιείχε κατάθεση 1.222.000 δολαρίων, ενώ ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό. Οι δύο αυτοί τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με τα ονόματα τεσσάρων συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι λογαριασμοί αυτοί, που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα, περιλαμβάνουν ο ένας 1,22 εκατ. δολάρια ενώ ο άλλος δεν εμφανίζει κίνηση ποσών καθώς είναι κλειστός. Σημειώνεται πως άλλες αλλοιώσεις ανάμεσα στην παλιά και νέα λίστα δεν διαπιστώθηκαν κατά τον εξονυχιστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι 2 ειδικοί οικονομικοί εισαγγελείς σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ.

Η νέα λίστα αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή εντός της ημέρας και να συσχετιστεί με το φάκελο που υπάρχει ήδη στο Κοινοβούλιο για την αναζήτηση τυχόν πολιτικών ευθυνών. Παράλληλα οι οικονομικοί εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνα σε ότι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα.

 

SHARE