Μπρούνο Λεμέρ: Είμαστε κοντά σε συμφωνία στο Eurogroup – Επαφές με Τσίπρα, Τσακαλώτο

 

Να βρεθεί λύση στο επερχόμενο Eurogroup της 15 Ιουνίου ώστε να μην φτάσει η συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνομιλία που είχε μπροστά στις κάμερες με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο κ. Λεμέρ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο Eurogroup θα έχουμε μια καλή συμφωνία.

Η συνάντηση με Τσακαλώτο

Αισιόδοξος ότι «δεν είμαστε μακριά από την συμφωνία, και τις επόμενες δύο ημέρες θα ανοίξουμε τον δρόμο για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λε Μερ, μετά από τη συνάντησή του στο υπουργείο Οικονομικών με τον ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Επίσης, ο κ. Λε Μερ συνεχάρη τον ελληνικό λαό «για τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε» και πρόσθεσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες, αλλά είναι απαραίτητες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως «νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε και εμείς και ο κ. Λε Μερ για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε τρεις ημέρες». Επίσης ευχαρίστησε για τη βοήθεια της Γαλλίας, και από την πλευρά του προκατόχου του (σ.σ. του Μισέλ Σαπέν) και από αυτή του νυν υπουργού, τον οποίο παράλληλα συνεχάρη για την επιτυχία του στις βουλευτικές εκλογές χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος υπουργός κομίζει στην Αθήνα την πρόταση για ρήτρα ανάπτυξης σχετικά με την εξυπηρέτηση του χρέους, σε μια προσπάθεια εύρεσης συμβιβασμού κυρίως μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συναντήσεις σήμερα το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, θα έχει  ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Γάλλου ΥΠΟΙΚ, στόχος των επαφών του είναι «προσεγγίσει όλες τις πλευρές» πριν από το κρίσιμο Euirogroup της Πέμπτης 15 Ιουνίου.

Ήδη έχει συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ντάϊσελμπλουμ, τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας  Σόϊμπλε και της Ιταλίας  Κάρλο Παντοάν.

Η Γαλλία “παίρνει την Ελλάδα από το χεράκι” για να βρεθεί λύση στο Eurogroup – Ο Μπρούνο Λεμέρ βλέπει Λαγκάρντ

 

SHARE