Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση – Δηλώσεις υπουργών

orkos

Ορκίζεται αυτή την ώρα η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Δέκα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έδωσαν τον θρησκευτικό όρκο και 22 έδωσαν τον πολιτικό όρκο. Τους δέκα βουλευτές όρκισε ο μητροπολίτης Μεθώνης, Κλήμης.

Τι δήλωσαν οι υπουργοί προσερχόμενοι στην ορκωμοσία

«Περιμένουμε καλύτερες μέρες και θα έρθουν με αυτή την κυβέρνηση» , δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος , προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ερωτηθείς κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών δήλωσε ότι πρέπει «να υπάρξει μια λογική» και συμπλήρωσε πως μπορεί να βρεθεί λύση για να μην υπάρξουν άνεργοι.

«Να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, να πάμε μπροστά, να υπάρχει δουλειά, προκοπή και τιμιότητα» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος και υπογράμμισε ως προτεραιότητα την ισονομία για όλους και την εφαρμογή των νόμων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ερωτηθείς, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, για την συμπόρευσή του με τον κ. Πιτσιόρλα, είπε «οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, αλλά το πνεύμα της κυβέρνησης είναι «προχωράμε μπροστά»».

« Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, στο πόστο μου έμεινε στενή μου συνεργάτις» δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος , προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, σημείωσε ότι είναι στρατιώτης, ενώ ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους απάντησε πως εάν τον ενδιέφερε το προσωπικό του όφελος θα έμενε στις Βρυξέλλες.

 

SHARE