Ολοκληρώθηκε το δεύτερο σεμινάριο του Found.ation με θέμα την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (ΙΚΕ)

BANKWARS_FOUNDATION_IKE

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 στο χώρο του Found.ation πραγματοποιήθηκε  το δεύτερο Educ.ation Class. Στο πλαίσιο του Educ.ation διοργανώνονται μία σειρά εκπαιδευτικών και ενημερωτικών συναντήσεων γύρω από τη νεανική επιχειρηματικότητα με ομιλητές επαγγελματίες ειδικούς στον τομέα τους και με πολυετή πείρα. Στόχος η ενημέρωση και η προετοιμασία νέων επιχειρηματιών και startups στο ξεκίνημά τους ώστε να βοηθηθούν στα πρώτα τους βήματα.

Θέμα της δεύτερης εκδήλωσης ήταν η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε.)  ένας νέος τύπος εταιρείας που εισήχθη πολύ πρόσφατα στο ελληνικό δίκαιο. Ομιλητής αυτή τη φορά ο Μάρκος Καπετάνιος, λογιστής – σύμβουλος επιχειρήσεων, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών, ο οποίος, μετά από πολυετή εμπειρία σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, δραστηριοποιείται σήμερα ως ελεύθερος επαγγελματίας (η χθεσινή εισήγηση είναι διαθέσιμη μέσω slideshare).

Ο Μ. Καπετάνιος ξεκίνησε την παρουσίαση του εξηγώντας τι ακριβώς είναι μία Ι.Κ.Ε., πότε δημιουργήθηκε και ποιοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στη θέσπιση μίας τέτοιας εταιρίας στο πλαίσιο του ελληνικού δικαίου. Συγκρίνοντας τη με τις ήδη υπάρχουσες εταιρικές μορφές στην Ελλάδα, εξήγησε ποια κενά ήρθε να καλύψει και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει για ένα νέο επαγγελματία ή μία startup σε σχέση με τις λοιπές υπάρχουσες επιλογές. Έγινε αναφορά  στα διαφορετικά στάδια ίδρυσης και λειτουργίας μίας τέτοιας επιχείρησης, ενώ δόθηκε έμφαση στην απλότητα, την ευελιξία, την ταχύτητα και το χαμηλό κόστος, μεταξύ άλλων, ως μερικά από τα προτερήματα που μία τέτοια μορφή μπορεί να έχει για τις startups.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της παρουσίασης του Μ. Καπετάνιου ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με το κοινό. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι επαγγελματίες σε σχέση με τις νομικές μορφές που μπορούν να πάρουν οι προσπάθειές τους, κυρίως βέβαια από τη λογιστική σκοπιά. Με βάση συγκεκριμένα παραδείγματα, ο Μ. Καπετάνιος έδωσε συμβουλές και πρότεινε λύσεις στους παρευρισκόμενους ενώ μέσα από τις ερωτήσεις, αναδείχθηκαν και ζητήματα που σύντομα θα προκύψουν μέσα από τη λειτουργία ενός τόσο νέου σχήματος όπως η Ι.Κ.Ε., για τα οποία δεν έχουν ακόμη δοθεί επίσημες λύσεις.

Το Educ.ation θα συνεχίσει να διοργανώνει τακτικά σεμινάρια γύρω από τη νεανική επιχειρηματικότητα. Το τρίτο class για το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Found.ation
Ευρυσθέως 2 & Πειραιώς 123, Κ. Πετράλωνα, 118 54
τηλ.: 210 34 50 606
fax: 210 34 22 939
[email protected]
http://www.thefoundation.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/found.ationgr
Twitter: https://twitter.com/found_ationgr

SHARE