ΟΑΕΔ: Επικεφαλής αναλαμβάνει η Μαρία Καραμεσίνη του ΣΥΡΙΖΑ

karamesini-maria_oaed

Η Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια του Πάντειου Πανεπιστημίου, αναλαμβάνει επικεφαλής του ΟΑΕΔ, μετά την παραίτηση του Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Η κ. Καραμεσίνη ειδικεύεται σε θέματα αγοράς εργασίας και κοινωνικής πολιτικής και είναι διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής.

Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών άρθρων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα για την ευρωπαϊκή πολιτική απασχόλησης καθώς και την ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική.

Σήμερα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, της Γραμματείας του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου και της Γραμματείας του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, ενώ συμμετέχει στους Ευρωπαίους Οικονομολόγους για μια εναλλακτική πολιτική στην Ευρώπη (EuroMemo group) και στο δίκτυο transform! europe.

Από το 1997 μέχρι σήμερα, η κ. Καραμεσίνη είναι ανεξάρτητη εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα φύλου, αγοράς εργασίας και πολιτικής ισότητας των φύλων.

Στην επιστολή παραίτησης που υπέβαλε ο κ. Αμπατζόγλου στον υπουργό εργασίας, αναφέρει: «Επειδή στην Ελλάδα είναι “φυσιολογικό” να αλλάζουν οι διοικήσεις των μεγάλων οργανισμών όποτε αλλάζουν οι κυβερνήσεις, σας υποβάλλω την παραίτησή μου».

 

SHARE