Ν. Παππάς: Η ΝΔ δεν θα συγκυβερνήσει δια θεσμικού εκβιασμού – «Παραμένει αμετανόητος» η απάντηση της ΝΔ

 

Minister of State Nikos Pappas appeared for an interview at ThePressProject web TV, in Athens, on May 28, 2015 / Ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην web TV του ThePressProjecrt, στις 29 Μαΐου, 2015


Αν η Νέα Δημοκρατία μπλοκάρει μονάχη της τη συγκρότηση μίας ανεξάρτητης αρχής θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος, εκτίμησε ο Ν. Παππάς, αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ στη διαδικασία συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να διεκδικεί να συγκυβερνήσει με θεσμικούς εκβιασμούς, πρόσθεσε

Σε συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο τίμημα για τη χρήση των συχνοτήτων, τόνισε ότι υπάρχουν πλέον τετελεσμένα, αφού «αυτό που λέγεται χρήση συχνοτήτων, τιμολογήθηκε από την αγορά».

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι υπάρχουν δύο θέματα: η αδειοδότηση αυτή καθ’ αυτή και το τι θα γίνει από τώρα ως την αδειοδότηση. «Εάν βγει ΕΣΡ την ερχόμενη εβδομάδα και πει ότι σύντομα θα έχουμε τηλεοπτικές άδειες θα περιμένουμε. Εάν όμως μας πει ότι θα χρειαστούν δυο χρόνια θα πρέπει να αναλάβουμε ως κυβέρνηση της ευθύνες μας» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι «οι Ανεξάρτητες Αρχές εφαρμόζουν τον νόμο» και δεν νομοθετούν, επισημαίνοντας ότι «δεν κατέπεσε ο νόμος, αλλά έχει προσβληθεί μόνο η μεταφορά αρμοδιοτήτων».

Εμείς έχουμε εφαρμόσει το Σύνταγμα σε όλη τη διαδικασία. Έχουμε ένα πρόσκαιρο φρένο, αλλά και μία δυναμική συναινέσεων, εκτίμησε ο κ. Παππάς. «Έχει διαμορφωθεί μία δυναμική συναινέσεων. Το καλωσορίζω αυτό» είπε, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Επισήμανε ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος καχυποψίας και διαβεβαίωσε ότι «οποιοσδήποτε διαγωνισμός στο εξής (για την αδειοδότηση των καναλιών) θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ».

Ερωτηθείς για τη θέση του στην κυβέρνηση είπε ότι αυτό είναι επιλογή του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι ο κάθε υπουργός υπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης.

Σημείωσε, ακόμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει η καρδιά της αριστερής παράταξης στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι χρειάζεται αριστερή- προοδευτική διακυβέρνηση για να επουλωθούν οι πληγές λόγω των μνημονίων.

Η αντίδραση της ΝΔ

‘Αμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στη σημερινή συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Ο Υπουργός Επικρατείας παραμένει αμετανόητος παρά τις προσπάθειες συναινετικών λύσεων από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλη την Αντιπολίτευση», αναφέρει το γραφείο τύπου της αξιωματικ΄πης αντιπολίτευσης.

Όπως τονίζει η ΝΔ, «σρνείται κατηγορηματικά να ακυρώσει το νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός. Εμμένει στον αντιδημοκρατικό σχεδιασμό που είχε για τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών».

«Η κοινή γνώμη έχει βγάλει τα συμπεράσματά της για τα ψέματα, την προκλητική αλαζονεία και τον αυταρχισμό που εκπέμπει πλέον αυτή η Κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

SHARE