Ν.Δ.: Ένα νέο Στρατηγικό Παραγωγικό Μοντέλο είναι εθνικά αναγκαίο

Σύμφωνα με επίκαιρη επερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή και υπογράφεται από 51 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί εθνική αναγκαιότητα η δημιουργία ενός Νέου Στρατηγικού Παραγωγικού Μοντέλου.

Για το θέμα αυτό, ηkefalogianni συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
“Η ελληνική οικονομία στα τέλη του 2014, μετά από αρκετά χρόνια ύφεσης είχε εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης.
Δυστυχώς, όμως, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι και σήμερα, με τις καταστροφικές της επιλογές έχει οδηγήσει στη σύνθλιψη της οικονομίας και την αποδυνάμωση της κοινωνίας, η οποία κινείται στα όρια των αντοχών της.
Η αδράνεια, η αναξιοπιστία, οι καθυστερήσεις της Κυβέρνησης και τελικά η υπαναχώρηση των τελευταίων 14 μηνών, έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση σε σχέση την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, τις επενδύσεις, και συνολικά με τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνεχιζόμενη υποβάθμιση και αποσάθρωση κεντρικών πυλώνων της οικονομίας, τη στιγμή που θα έπρεπε η Κυβέρνηση να εργάζεται για τη δημιουργία ενός Νέου Παραγωγικού Μοντέλου. Που πέρα από εθνική αναγκαιότητα αποτελεί και συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας, που είχε συμφωνήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και θα έπρεπε έως και τον Μάρτιο του 2016 να είχε οριστικοποιηθεί.
Ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να μας απαντήσουν για το τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για τη διαμόρφωση ενός Νέου Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδίου ανταγωνιστικής, δίκαιης και εξωστρεφούς οικονομίας, που θα στηρίζεται στους πυλώνες του πρωτογενούς τομέα, της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, του τουρισμού, της ενέργειας, της ναυτιλίας, των υποδομών, του περιβάλλοντος”.

SHARE