Ντ. Κόουπ: Ο OΠΑΠ επιτυγχάνει ισχυρές οικονομικές επιδόσεις με συνέπεια

Στον τεχνολογικό μετασχηματισμό του ΟΠΑΠ  και στη διάθεση νέων προϊόντων που θα ολοκληρωθούν εντός του προσεχούς δωδεκαμήνου επικεντρώθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του OΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Ο κ. Κόουπ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο OΠΑΠ δείχνει την ικανότητα να επιτυγχάνει ισχυρές οικονομικές επιδόσεις με συνέπεια, υλοποιώντας ταυτόχρονα σημαντικά έργα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας, ο OΠΑΠ προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στις δραστηριότητες και τις λειτουργίες του, όπως η μετάβαση σε νέες τεχνολογικές πλατφόρμες για τα παιχνίδια μας και η αλλαγή σχεδόν κάθε βασικού μέρους του εξοπλισμού των πρακτορείων μας, μέσα στους επόμενους 12 μήνες».

Παρουσιάζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων του OΠΑΠ, ο κ. Κόουπ αναφέρθηκε εκτενώς στην απόδοση των νέων παιχνιδιών που έχει εισάγει η εταιρεία, στο πλάνο ανάπτυξης των VLTs και στο σημαντικό έργο του τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας.

Το έργο των VLTs προχωρά δυναμικά

Παρά τις προκλήσεις, το έργο των VLTs κινείται με βάση τον προγραμματισμό και τις προβλέψεις της εταιρείας. Ο κ. Κόουπ σημείωσε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, καθώς στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2017 είχαν ήδη τεθεί σε λειτουργία 3.031 VLTs, ενώ σήμερα έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν σχεδόν 5.000 VLTs, σε περίπου 150 αποκλειστικά καταστήματα και 470 πρακτορεία OΠΑΠ. Επιπλέον, ο κ. Κόουπ τόνισε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του δικτύου θα ενταθεί περαιτέρω έως τα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2017. Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να έχουν τεθεί συνολικά σε λειτουργία περίπου 10.000 VLTs. 

Ο κ. Κόουπ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει νέο νομοσχέδιο, που προωθεί αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία για την αγορά των VLTs και εκκρεμεί στο Κοινοβούλιο. Ο κύριος Κόουπ σχολίασε ότι η εταιρεία παρακολουθεί το ζήτημα, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχετικές τροποποιήσεις θα έχουν ουδέτερο αντίκτυπο στον ΟΠAΠ.

Τα νέα παιχνίδια συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ΟΠAΠ

Η εισαγωγή των νέων Virtual παιχνιδιών ολοκληρώθηκε τον Μάιο, νωρίτερα από το αναμενόμενο, συμβάλλοντας στην επέκταση και συμπλήρωση της γκάμας των επιλογών των πελατών στα πρακτορεία ΟΠAΠ. Οι αρχικές επιδόσεις του προϊόντος, το οποίο έχει υποδεχθεί θερμά το κοινό, είναι ιδιαίτερα θετικές.
Επιπλέον, όπως δήλωσε ο κ. Κόουπ, αναμένεται ότι η πιο σημαντική βελτίωση στα προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού που προσφέρει ο OΠΑΠ, θα έρθει μέσα από την εισαγωγή των τερματικών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs). Ήδη έχουν εγκατασταθεί 570 SSBTs σε 286 πρακτορεία, ενώ στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση περίπου 1.500 τερματικών έως το τέλος του 2017. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018, στη Ρωσία. Τα δείγματα από τη λειτουργία των πρώτων SSBTs είναι ενθαρρυντικά, καθώς προσελκύουν νέους πελάτες στα πρακτορεία και ενισχύουν τη δραστηριότητα στο ζωντανό (live) στοιχηματισμό.

Τα πλάνο για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό

Ο κ. Κόουπ τόνισε ότι το έργο του τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας κινείται βάσει του υπάρχοντος προγραμματισμού. Σημείωσε ότι οι αμέσως επόμενοι μήνες είναι σημαντικοί για το έργο, καθώς θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα βήματα για τη μετάβαση στις νέες πλατφόρμες. Στόχος του OΠΑΠ είναι το έργο αυτό να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2018. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2017, με την εμπορική της λειτουργία να τοποθετείται εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.

SHARE