Ντόρα Μπακογιάννη: Είναι ώρα εθνικής συσπείρωσης

oldphotosbakogianni1395386572

Επίθεση εξαπέλυσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη στα πλαίσια του Συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με θέμα «Επανεκκίνηση της Ελληνικής Βιομηχανίας. Οι παράμετροι της παραγωγικής ανασυγκρότησης» τονίζοντας πως μια καταστροφή δεν είναι προς το συμφέρον κανενός ενώ ελπίζει στην επίτευξη συμφωνίας τις τελευταίες ώρες. Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως η ΝΔ δεν μπορεί να αρνηθεί την ευρωπαϊκή της ταυτότητα.

Η πρώην υπουργός σημείωσε ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάσει τη «δεδηλωμένη» στην ψηφοφορία, που θα γίνει στη Βουλή. «Η λογική λέει ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός μία καταστροφή. Καταστροφή για την ελληνική οικονομία, για την Ελλάδα και τους Ελληνες, αλλά και τεράστιος κίνδυνος για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία», είπε η ίδια και πρόσθεσε:

«Αυτό σήμερα δεν το αρνείται κανένας εχέφρων άνθρωπος. Άρα θέλω να ελπίζω ότι την κρίσιμη αυτή στιγμή, τις τελευταίες 100 ώρες που έχουν απομείνει, θα βρεθεί μια συμφωνία που θα επιτρέψει τη συνέχιση της παρουσίας της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην Ευρώπη».
“Είναι ώρα εθνικής συσπείρωσης”
Σε ερώτηση αν η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας η κ. Μπακογιάννη απάντησε:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατ΄εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα. Είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος έβαλε τότε, κόντρα σε όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Είναι αδύνατο η ΝΔ να αρνηθεί την ευρωπαϊκή της ταυτότητα».

Σε άλλη ερώτηση αν θα την ψηφίσει, όσο σκληρά και να είναι τα μέτρα, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε:

«Δεν έχουμε δει καμιά συμφωνία. Εγώ σας μιλάω για τη θέση αρχής. Η θέση αρχής είναι αυτή. Έχουμε, δυστυχώς, από ό,τι αντιλαμβάνομαι, να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια πάρα πολύ δύσκολη και επώδυνη συμφωνία και τη χρεοκοπία. Αντιλαμβάνεστε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά σε τελική ανάλυση είναι και αυτονόητη».

Η πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ της εθνικής συσπείρωσης, λέγοντας ότι δεν είναι η ώρα της κριτικής και για το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων υπογράμμισε: «Είναι βέβαιο ότι θα κριθεί η συμφωνία αυτή στη Βουλή των Ελλήνων και βεβαίως τον πρώτο λόγο έχουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Εάν χαθεί η δεδηλωμένη, είναι λογικό, από εκεί πέρα, να υπάρξουν εξελίξεις».

SHARE