Νεκρός ο πρόεδρος της JET OIL Κυριάκος Μαμιδάκης – Αυτοκτόνησε για τα χρέη

Αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil

Νεκρός μέσα στο σπίτι του στον Διόνυσο βρέθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι της Κυριακής ο γνωστός επιχειρηματίας, ιδρυτής και πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας MAMIDOIL JETOIL Κυριάκος Μαμιδάκης, 84 ετών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δίπλα στη σορό του βρέθηκε ένα όπλο και γι’ αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Η εταιρεία εμφανίζει υψηλό δανεισμό, τον οποίο όπως επισημαίνει στην αίτησή της αδυνατεί να εξυπηρετήσει, αφού οι συνθήκες κρίσης στην αγορά έχουν προκαλέσει ταμειακή αδυναμία.

Υπενθυμίζεται πως στις 9 Ιουνίου η εταιρεία Jet Oil κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου.

Από τις συνολικές υποχρεώσεις της Jet Oil ύψους 314,5 εκατ.ευρώ , τα 184 εκατ. είναι προς τις Τράπεζες, 87 εκατ. προς προμηθευτές, 2,5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο, 650 χιλιάδες ευρώ προς ασφαλιστικά ταμεία, 920 χιλιάδες ευρώ προς τους εργαζόμενος, κά. Η εταιρεία απασχολεί αυτή τη στιγμή περίπου 160 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει δάνεια περίπου 57 εκατ. στην Aplha, 48 εκατ . στην Εθνική, 37 στην Eurobank, 31 στην Πειραιώς και 11 στην AtticaBank.

Η αίτηση θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο, αλλά ήδη η εταιρεία εξασφάλισε μέσω ασφαλιστικών μέτρων την προστασία από τους πιστωτές.

Η MAMIDOIL JETOIL είναι αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση. Ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από τους αδελφούς Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη και δημιούργησε εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Kατέχει μερίδιο 9% στην εσωτερική αγορά, έχοντας δίκτυο 600 πρατηρίων και διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ποιος ήταν ο Κυρ.Μαμιδάκης

Ο Κυρ.Μαμιδάκης γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη.

Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.

Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL.

 

Κανόνι 314,5 εκατ. ευρώ από την Jet Oil των Μαμιδάκη – 184 εκατ. στις τράπεζες – Προστασία από πιστωτές

 

SHARE