Νίκος Φίλης: Δεν φοβόμαστε τις εκλογές!

ImageHandler

Σενάριο για πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα περιέγραψε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Νίκος Φίλης λέγοντας πως: «Αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτιστεί στη γνώμη του λαού, αυτό θα γίνει» ενώ την ίδια ώρα οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και εταίρων φαίνεται να έχουν μπει στην κρισιμότερη φάση τους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρείται και ως η «αυθεντική φωνή» του Μεγάρου Μαξίμου στη Βουλή, είπε: «Μας έλεγαν ότι οι εκλογές θα διαλύσουν την οικονομία. Δεν έγινε. Τώρα λένε ξανά το ίδιο. Κάποιοι έχουν λόγο να τις φοβούνται. Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές».
Και πρόσθεσε με πιο ξεκάθαρο τρόπο: «Αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτιστεί στη γνώμη του λαού, αυτό θα γίνει. Επιδιώκουμε συμβιβασμό. Αν αυτή η συμφωνία χρειαστεί νομιμοποίηση λαϊκή, εμείς δεν θα φοβηθούμε. Επί συμφωνίας όμως, όχι επί συζητήσεων».

Επιπροσθέτως, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο νέου κυβερνητικού σχήματος από την παρούσα Βουλή, επισημαίνοντας: «Κοιμούνται όρθιοι όσοι μιλούν για κυβερνήσεις συνεργασίας, άλλου προσανατολισμού, σε αυτή τη Βουλή. Εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκαναν οι άλλοι μετά από τις Κάννες».

Ο κ. Φίλης απευθύνθηκε και στην αντιπολίτευση, καλώντας την να χαμηλώσει τους τόνους και σημειώνοντας ότι «με αναμπουμπούλα δεν έχετε πολιτικό μέλλον».

SHARE