Νέο ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση Λαυρεντιάδη – Καταζητείται γνωστή δικηγόρος

lavrediadisΚαταζητούμενη είναι πλέον γνωστή δικηγόρος, συνεργάτης του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και σύζυγος στελέχους της ALAPIS, επίσης κατηγορούμενου στην υπόθεση, καθώς σε βάρος της εξέδωσε ένταλμα σύλληψης η ανακρίτρια της υπόθεσης των επισφαλών δανείων της PROTON BANK.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα αναμένεται να μετατραπεί άμεσα σε διεθνές, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι η κατηγορουμένη έχει διαφύγει στο εξωτερικό και εκδόθηκε, γιατί η δικηγόρος κλήθηκε σε απολογία από την ανακρίτρια κ. Χατζάκη, αλλά δεν εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο.

Οι κατηγορίες για τις οποίες καταζητείται η δικηγόρος αφορούν συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και απιστία. Η κατηγορουμένη υπήρξε μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της PROTON και δικηγόρος σε αρκετές εταιρείες των Λαυρεντιάδη και Πέτρου Κυριακίδη, που επίσης είναι καταζητούμενος για την υπόθεση με διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν ότι η γυναίκα υπήρξε «δεξί χέρι» του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία, Λ. Λαυρεντιάδη, αλλά και του Πέτρου Κυριακίδη και της αποδίδουν σημαντικό ρόλο, με την παροχή νομικής κάλυψης σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με την υπόθεση των δανειοδοτήσεων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες παρείχε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων τού τότε βασικού της μετόχου.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν κριθεί ήδη προσωρινά κρατούμενοι, πλην του επιχειρηματία, τέσσερις συνεργάτες του, στελέχη της τράπεζας την επίμαχη περίοδο, μεταξύ των οποίων και γνωστός καθηγητής Οικονομίας.

SHARE