Νέος μη εκτελεστικός Πρόεδρος της Lamda ο Αν. Γιαννίτσης

images

Ο κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης αναλαμβάνει τη θέση του Μη Εκτελεστικού Προέδρου της Lamda Development μετά την παραίτηση του κ. Πέτρου Καλαντζή.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας εξέλεξε την κ. Ευγενία Παΐζη  στη θέση του Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση της παραιτηθείσας κ. Θεοδώρας Ζερβού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Αναστάσιος Γιαννίτσης, Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος

Ευάγγελος Χρόνης, Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος

Οδυσσεύς Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

Φώτιος Αντωνάτος, μη εκτελεστικό μέλος

Γεώργιος Γεράρδος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Οδυσσεύς Κυριακόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Αχιλλεύς Κωνσταντακόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Ευγενία Παΐζη, μη εκτελεστικό μέλος

Δημήτριος Πολίτης, μη εκτελεστικό μέλος

Σημειώνεται ότι η εκλογή των νέων μελών του Δ.Σ. θα ανακοινωθεί στην αμέσως προσεχή Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν.2190/1920 και το καταστατικό της Εταιρείας.

Ποιος είναι ο Τάσος Γιαννίτσης

Ο κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης ήταν Επίτιμος καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Σπούδασε Νομικά και Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στα Οικονομικά από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου.

Διετέλεσε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (2000-2001), Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (2001-2004), Υπουργός Εξωτερικών (άνοιξη 2014) και Υπουργός Εσωτερικών (Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012), Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού (1994-2000), Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (1989-90 και 1993-1994), Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ελληνικών Πετρελαίων (2009-2011). Έχει δημοσιεύσει βιβλία σε θέματα οικονομίας και πολιτικής και μεγάλο αριθμό άρθρων σε θέματα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά. Στο επίκεντρο των επιστημονικών του εργασιών βρίσκονται τα θέματα της αναπτυξιακής θεωρίας και πολιτικής, τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, τα διεθνή οικονομικά, θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τα οικονομικά της τεχνολογίας.

Πηγή:www.capital.gr

SHARE