Εισβολή κουκουλοφόρων στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» – Με ανακοίνωση “τσεκούρι” απαντά η εφημερίδα

Το τσεκούρι της ενημέρωσης είναι πάντα πιο δυνατόUPD:Νέα επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στο Μαρούσι από κουκουλοφόρους,  οι οποίοι έσπασαν τζαμαρίες και δύο αυτοκίνητα εργαζομένων, με την εφημερίδα να καταγγέλει ότι η εισβολή εντάσσεται στο πλαίσιο της στοχοποίησή της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μια ομάδα 16 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κράνη που επέβαιναν σε οχτώ δίκυκλα επιτέθηκαν με πέτρες και βαριοπούλες στα γραφεία της εφημερίδας.

Από την επίθεση σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές στην τζαμαρία του κτηρίου, ενώ οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε δύο αυτοκίνητα.

Ανάληψη ευθύνης από τον Ρουβίκωνα

«Σήμερα στη Ν. Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος.
Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας.
Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα.  Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο», αναφέρει η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 

Το τσεκούρι της ενημέρωσης είναι πάντα πιο δυνατό

«Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία δυο χρόνια που γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι έρχονται και τρομοκρατούν συστηματικά 200 εργαζόμενους στο «Πρώτο Θέμα» σπάζοντας τζάμια, πετώντας πέτρες και αφήνοντας πίσω το «στίγμα τους», ένα τσεκούρι.

Πρόκειται για το τσεκούρι που επικρέμαται-πιο έντονα από ποτέ-πάνω από την ενημέρωση τους τελευταίους μήνες και εκδηλώνεται παντοιοτρόπως.

Χθες ήταν οι αποφάσεις του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, εναντίον δημοσιογράφων που «διαφωνούν» με την κυβέρνηση σήμερα ήταν οι κουκουλοφόροι στο «Πρώτο Θέμα». Όποιος διαφωνεί μαζί τους στοχοποιείται-ενίοτε και εν είδει ηθικής αυτουργίας-από τα πλέον επίσημα χείλη στο βήμα της Βουλής.

Για να μην πλατειάζουμε. Όλοι ξέρουν ποιοι κυνηγούν το «Πρώτο Θέμα» με λύσσα, με παρακρατικές μεθόδους. Ποιοι και γιατί δεν αντέχουν την κριτική και στον πανικό τους δοκιμάζουν τα πάντα. Τρομοκρατούν, λοιδορούν, εκβιάζουν, υποκλέπτουν.

Ματαίως, εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε όπως γράφαμε πάντοτε. Αυτό ξέρουμε, το ξέρουμε καλά και τώρα θα το κάνουμε και καλύτερα, μας πεισμώνουν. Το τσεκούρι της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, είναι πάντα πιο δυνατό.

Υ.Γ: Η συγκεκριμένη ομάδα κουκουλοφόρων είναι γνωστή σε όλους. Συλλαμβάνονται λοιπόν κάποιοι εξ αυτών και επειδή η κυβέρνηση πρόσφατα κατέστησε πλημμέλημα (από κακούργημα) αυτή την «αθώα πράξη» να τρομοκρατείς εργαζόμενους στη δουλειά τους και να σπας ξένη περιουσία, μετά από λίγο αφήνονται ελεύθεροι. Εδώ και ένα χρόνο περίπου μπαινοβγαίνουν για μερικές ώρες στα κρατητήρια και ύστερα από λίγο συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους. Υπάρχει καμία αμφιβολία για ποιον δουλεύουν τα παιδιά;»

Καταδικάζουν τα κόμματα

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Τέτοιες ενέργειες δεν είναι αποδεκτές και μας βρίσκουν αντίθετους.

ΝΔ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για την επίθεση στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε με τον πιο σαφή, τον πιο ισχυρό, τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τη σημερινή επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Τέτοιου είδους πρακτικές αφορούν και πλήττουν την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας».

Ένωση Κεντρώων

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Καταδικάζουμε απερίφραστα την σημερινή επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας του «Πρώτου Θέματος». Τέτοιες ενέργειες πλήττουν την δημοκρατία αλλά και την ελευθεροτυπία με τον χειρότερο τρόπο. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν κινδυνεύουν από τέτοιες αντιδημοκρατικές και τραμπούκικες επιθέσεις.

Ποτάμι

Οι βαριοπούλες και οι κουκούλες είναι μαύρος φασισμός. Όσες κόκκινες μπογιές και αν χυθούν, όσα λόγια και αν ειπωθούν αυτό δεν αλλάζει.

SHARE