Μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ: Ακραίες φωνές που δεν θέλουν λύση θα υποστούν απομείωση του πολιτικού τους βάρους

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μίλησε στο συνέδριο του Economist και αναφερόμενος στα περί εξόδου από το ευρώ, τόνισε πως:«Ειδικά αυτή την ώρα δεν βοηθά καθόλου εάν ορισμένοι κύκλοι γύρω από τη Γερμανία και όχι από την καγκελαρία διακινούν και επαναφέρουν τέτοια είδους σενάρια» ενώ πρόσθεσε πως: «η Ελλάδα έχει προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με ειλικρινή διάθεση να βρεθεί λύση. Δεν κάνει καλό σε κανέναν να ζητούν κάποιοι από την Ελλάδα να εφαρμόσει το προηγούμενο πρόγραμμα».

Έστειλε μάλιστα και μήνυμα προς το εσωτερικό της χώρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι ακραίες φωνές που δεν θέλουν λύση θα υποστούν μοιραία την απομείωση του πολιτικού τους βάρους».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «η πρόοδος των συνομιλιών δεν ταυτίζεται ως βαθμός συμφωνίας της Ελλάδας στις κακές προβλέψεις του παρελθόντος. Αλλο πρόοδος και άλλο συμφωνία στα λάθη του χθες» υπογράμμισε.

Ο κ. Παππάς ανέφερε, παράλληλα, ότι υπάρχει ένας κίνδυνος διολίσθησης που οφείλεται σε πολιτικές σκοπιμότητες. Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι «είμαστε βέβαιοι για την επίτευξη μίας συμφωνίας, που όμως θα συνιστά συνολική λύση» και υπογράμμισε ότι «θα αναζητούμε λοιπόν λύση και όχι απλά συμφωνία».

Έστειλε μάλιστα και μήνυμα προς το εσωτερικό της χώρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι ακραίες φωνές που δεν θέλουν λύση θα υποστούν μοιραία την απομείωση του πολιτικού τους βάρους».
«Η ελληνική κυβέρνηση θα επιμείνει και θα οικοδομήσει και θα πετύχει μία συμφωνία με τους εταίρους, που θα συνιστά λύση. Δεν αρκεί για μας να έχουμε μία συμφωνία, θα ήταν ό,τι πιο εύκολο για εμας να συμφωνήσουμε και να υπογράψουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς. «Θα βρισκόμασταν ξανά στην ίδια θέση, για να αναρωτιόμαστε τι πήγε στραβά» πρόσθεσε.
Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε, επίσης, ότι οι εκλογές ήταν έκφραση του λαού μας και πως η συμφωνία θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά αυτά, όπως τη μέριμνα για τη μείωση της εξυπηρέτησης του χρέους, τη μέριμνα για αύξηση της απασχόλησης κλπ.

 

SHARE