ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟ: Παρών στις εκλογές με το «Σχέδιο Β»

ALAVANOSΣτη συγκρότηση πολιτικού φορέα, με προγραμματικό περιεχόμενο και τίτλο «Σχέδιο Β», προχωρά ο Αλέκος Αλαβάνος, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Το νέο κόμμα θα κατέβει στις επόμενες εκλογές και η  ιδρυτική συνέλευση του νέου πολιτικού φορέα  θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαΐου στην Αθήνα.

Ο κ. Αλαβάνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογικών συνεργασιών, ενώ άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι αποτελούν τις δυο εκδοχές του «Σχεδίου Α».

«Η αντίληψη της κυβέρνησης ότι η ολοκλήρωση του μνημονίου οδηγεί στην ανάπτυξη δεν έχει καμία βάση» ενώ, όπως είπε, «η αντίληψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι “θα καταργηθεί το μνημόνιο μέσα στην ευρωζώνη” έχει ολοκληρωτικά καταρρεύσει, δεδομένου του εργαλείου της διακοπής της ρευστότητας σε ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Ο κ. Αλαβάνος κάλεσε το λαό, απέναντι στις δύο εκδοχές του Σχεδίου Α, να αντιπαραθέσει ένα απελευθερωτικό Σχέδιο Β. «Η αποχώρηση από το ευρώ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωτηρία και την ανάκαμψη» τόνισε ο Αλ. Αλαβάνος για να συμπληρώσει πως δεν αρκεί από μόνη της, αλλά αποτελεί κρίκο μιας σειράς ενεργειών, όπως η άμεση παύση πληρωμών προς τους ξένους δανειστές, η εθνικοποίηση των τραπεζών, ο οικονομικός σχεδιασμός, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η συγκρότηση ενός κοινωνικού κράτους.

SHARE