Νέο επεισόδιο στο σίριαλ για την ΠΓΔΜ – Μ. Μπαλαούρας: Δεν θα απέρριπτα την ονομασία «Μακεδονία»!

mpalaourasΛάδι στη φωτιά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έριξε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας. 

Μιλώντας στα παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, είπε εκείνος προσωπικά δεν θα είχε αντίρρηση ονομαστεί η γειτονική χώρα ως «Μακεδονία».

«Το ζήτημα είναι τριτεύων ζήτημα. Πρέπει να υπάρξει λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για το «Βόρεια Μακεδονία» ή το «Σλαβομακεδονία». Το Μακεδονία δεν θα το απέρριπτα προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Μπαλαούρας εκτίμησε πως μετά το ζήτημα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, είναι επόμενο να ανοίξουν κι άλλα κανάλια με τους ΑΝΕΛ  χωρίς να  δώσει επαρκείς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Υπεραμύνθηκε πάντως της παρουσίας του Γιάννη Μουζάλα στη θέση του.

Διαφώνησε τέλος με την πρόταση του Δημήτρη Μάρδα περί των επενδυτών Σύρων προσφύγων λέγοντας πως «πρέπει να προσέχουμε όλοι και κυρίως οι υπουργοί τι λέμε, πότε το λέμε και κυρίως γιατί το λέμε».

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ με ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως «η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα.

Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση.

SHARE