Στο “στόχαστρο” Γλέζου-Δραγασάκη ο Γ. Στουρνάρας – Κόντρα για δραχμή και δημοψηφίσματα

Untitled

Στην αντεπίθεση περνούν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας στο στόχαστρο τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που σε χθεσινές του δηλώσεις επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις θέσεις του σε ότι αφορά το ευρώ και την οικονομία.

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε σήμερα στη Βουλή ο Γιάννης Δραγασάκης, για τις χθεσινές αναφορές του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στο πρόσωπό του.

Προεδρεύοντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο που αφορά τον προληπτικό έλεγχο των τραπεζών, ο κ. Δραγασάκης ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, να αναφέρει «πού ο Γ. Δραγασάκης μίλησε για δημοψήφισμα, με τέτοιο ερώτημα, δραχμή ή ευρώ».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος μεταξύ Στουράρα – Δραγασάκη:

– «Είπατε την έκφραση “whatever it takes”. Αν διαβάσετε σήμερα, όλο τον Τύπο, τα blogs, αποδίδουν σε σας αυτό το νόημα» απάντησε ο Γ. Στουρνάρας.

– «΄Αρα ζούμε σ΄ ένα σύστημα που δεν κρίνει απόψεις, αλλά κατασκευάζει απόψεις κατ΄ ερμηνεία και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός στη Βουλή και αποδίδει στον πολιτικό αντίπαλο αυτά που λένε τα blogs» ανταπάντησε ο Γιάννης Δραγασάκης. «Εγώ είπα whatever it takes για να σώσουμε την κοινωνία απ΄ την καταστροφή στην οποία την έχετε οδηγήσει, για να μειώσουμε την ανεργία – και πάντα η Δημοκρατία είναι το μέσο. Να ζητήσει ο υπουργός από τις υπηρεσίες την ομιλία μου και να μου υποδείξει τι έχω πει εγώ…»

– «Δεν αρνείστε όμως, τι λένε κορυφαία στελέχη σας, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, υπάρχει συζήτηση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ»επανήλθε ο υπουργός Οικονομικών. «Εδώ ακούμε διάφορες απόψεις. Δεν μπορούμε να θέτουμε υπό αμφισβήτηση το νόμισμα της χώρας. Εδώ κορυφαία στελέχη σας θέτουν θέμα!».

– «Την απάντηση, σας την έδωσαν χθες, ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Λαφαζάνης» ανταπάντησε ο Γιάννης Δραγασάκης.
«Εγώ από τη θέση του προεδρεύοντος δεν μπορώ να επεκταθώ. Σας έκανα μία ερώτηση και σας καλώ και πάλι να ζητήσετε την ομιλία μου και να την καταθέσετε στη Βουλή, για το πού εγώ είπα τι» κατέληξε ο Δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής.

Μ. Γλέζος: “Κυνικός και απόλυτος” ο υπουργός Οικονομικών

«H φτωχοποίηση της κοινωνίας, η κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και η θεοποίηση του χρήματος αποκαλύπτονται από τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ: “Δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια”.

Ιερά και όσια είναι ο Άνθρωπος, η ύπαρξή του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία» αναφέρει ο βουλευτής Επικρατείας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

«Η κυνική και απόλυτη αυτή δήλωση δείχνει ότι επιστήμονες που δεν αμφιβάλουν, δεν αμφισβητούν, αλλά έχουν ως θέσφατο την άποψή τους – και μάλιστα μια τέτοια άποψη – σημαίνει ότι υπηρετούν το παλιό, το παρωχημένο, το αντιανθρώπινο, το αντιεπιστημονικό. Η επιστήμη προχωρά με την έρευνα και η έρευνα με την αμφισβήτηση.

Ας καταλάβει, επιτέλους, ο Υπουργός Οικονομικών ότι με αυτόν τον τρόπο δεν υπηρετεί ούτε τον Άνθρωπο, ούτε την Επιστήμη, ούτε την Οικονομία, αλλά ούτε και τη Χώρα. Κρίμα» τονίζει ο κ. Γλέζος.

SHARE