Μπόρις Τζόνσον: Δεν θα είναι υποψήφιος διάδοχος του Κάμερον – Ποιοι διεκδικούν την πρωθυπουργία

boris-johnson1Μπορεί να ηγήθηκε της καμπάνιας υπέρ του Brexit ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται όμως ότι δεν είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη και να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τζόνσον δεν θα είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία και στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόματος της Βρετανίας.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του διαδραμάτισε, σύμφωνα με αναλυτές, η υποψηφιότητα του Μαϊκλ Γκόουβ, ο οποίος ήταν επίσης υπέρμαχος του Brexit.

Η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι ανακοίνωσε και επισήμως  βωρίτερα την υποψηφιότητά της για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες πριν λήξει η σχετική προθεσμία.

Η 59χρονη «σιδηρά κυρία» των Τόρις κατέστησε σαφή την πρόθεσή της με επιστολή της που δημοσιεύθηκε το πρωί στους Times. Μέλος της πτέρυγας των ευρωσκεπτικιστών του Συντηρητικού Κόμματος, έκανε την έκπληξη όταν ανακοίνωσε ότι περνά στις τάξεις των υπέρμαχων της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τηρώντας κυβερνητική πειθαρχία. Όμως δεν πέρασε στην πρώτη γραμμή της καμπάνιας για το Bremain, γεγονός που την καθιστά ιδανική υποψήφια της συναίνεσης σε ένα βαθιά διχασμένο κόμμα.

Την πρόθεσή της να υποβάλει υποψηφιότητα για την ηγεσία των Τόρις ανακοίνωσε επίσης μέσω του Twitter και η Αντρέα Λίντσομ, ένα ακόμη μέλος της καμπάνιας του Brexit.

 

SHARE