Μιανμάρ: Χιλιάδες σπίτια μουσουλμανικής μειονότητας πυρπολήθηκαν την τελευταία εβδομάδα

Περισσότερα από 2.600 σπίτια πυρπολήθηκαν στη διάρκεια μίας εβδομάδας στις περιοχές της βορειοδυτικής Μιανμάρ όπου ζουν κυρίως μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Περίπου 58.600 Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο γειτονικό Μπανγκλαντές μετά το τελευταίο ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων στην Πολιτεία Ραχίν, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (UNHCR).

Αξιωματούχοι της Μιανμάρ κατηγορούν τους αντάρτες της του Εθνικού Στρατού Αρακάν Ροχίνγκια για τις πυρπολήσεις αυτές. Η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για τις συντονισμένες επιθέσεις εναντίον φυλακίων των δυνάμεων ασφαλείας την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες προκάλεσαν την σκληρή απάντηση του στρατού και της αστυνομίας.

Ωστόσο οι Ροχίνγκια που έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές καταγγέλλουν ότι οι πυρπολήσεις των σπιτιών τους και οι φόνοι που διαπράττουν οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν στόχο να τους εκδιώξουν από τη Ραχίν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE