Μητροπολίτες κατά Τσίπρα για την αθεϊα – “Μπροστάρης” ο Πειραιώς Σεραφείμ

serafeim tsiprasΝα ξεκαθαρίσει τη θέση του, καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, έπειτα από τη δήλωση του εκπροσώπου θρησκευμάτων του κόμματος, Ι. Αμανατίδη, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άθεος.

Ο κ. Σεραφείμ επικαλέσθηκε το απόφθεγμα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται» και υποστήριξε ότι κάποιος που θέλει να αναλάβει την διακυβέρνηση, «πρέπει να πει τι πιστεύει για την ιδιοπροσωπία αυτής της χώρας, για την ιστορία, τον πολιτισμό της και βεβαίως για τη θρησκεία της».

«Αν πιστεύει ότι η δημιουργία αποδίδεται στο πουθενά, τι μπορώ να σχολιάσω εγώ;», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ.

Όμως οι δηλώσεις περί αθεΐας του κ. Τσίπρα προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις και άλλων μητροπολιτών.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, είπε ότι χαίρεται που με ειλικρίνεια ο εκπρόσωπος θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η σχέση του κ. Τσίπρα με την Εκκλησία είναι μηδενική γιατί, όπως εξήγησε, «είναι καλό οι αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετούνται δημοσίως πια είναι η σχέση τους με την Εκκλησία, ώστε ούτε οι ίδιοι να εξευτελίζονται συνεργαζόμενοι με έναν θεσμό που δεν πιστεύουν, αλλά ούτε την Εκκλησία να αφήνουν να τρέφει ψευδαισθήσεις».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, επισήμανε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός πρέπει να γίνονται σεβαστές και τόνισε ότι ο λαός κρίνει αν αύριο μπορεί να είναι κάποιος πρωθυπουργός.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος είπε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του κ. Τσίπρα «ικανοποιούν μερίδα των αθέων και λυπούν και ανησυχούν πολύ τους πιστούς Έλληνες Ορθοδόξους».

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Μας βγάλανε την πίστη…

SHARE