Μετρό: Οι πολίτες, οι απεργοί και οι επιλογές της κυβέρνησης

METRO ATHINASΗ απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών και το κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας συνεχίζεται και σήμερα. Δεν ταλαιπωρείται ούτε το …μεγάλο κεφάλαιο, ούτε η τρόικα. Ταλαιπωρούνται οι μη προνομιούχοι και οι άνεργοι με μισθούς από …μηδέν έως 700 ευρώ. Αιτία της επιμονής εργαζομένων στην απεργία, η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, που ψαλλιδίζει τους μέχρι σήμερα ισχύοντες μισθούς των εργαζομένων στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι η κυβέρνηση της χρεοκοπημένης χώρας θα υποχωρήσει; Και ότι αυτό θα αποτελέσει ένα ξεκίνημα για να υποχωρήσει και στα αιτήματα όλων των άλλων που έχουν υποστεί τα χειρότερα με τις περικοπές στα εισοδήματά τους;

Η απεργία στο Μετρό είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Όχι γιατί η κυβέρνηση θα δώσει εντολή να συλληφθούν οι συνδικαλιστές που πρωτοστατούν ή θα απολύσει απεργούς ή θα τους επιτάξει. Αυτά είναι ένα τίποτα, μπροστά στην οργή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και των ανέργων που ήδη είναι «απέναντι» από τους απεργούς. Το γνωρίζει αυτό η κυβέρνηση πολύ καλά και αυτός είναι ο λόγος που …τρενάρει την εφαρμογή οποιουδήποτε μέτρου μετά και τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία.

Οι ατάκες των συνδικαλιστών  «απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο»  και «ευθύνονται όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, παραμυθιάζουν και παίζουν παιχνίδια στις πλάτες όλου του ελληνικού λαού», είναι ατάκες που θα έπιαναν τόπο μια άλλη, περασμένη εποχή. Δυστυχώς!

Αυτοί είναι οι μισθοί σε Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κ Χατζηδάκη, (ΣΚΑΙ, εκπομπή Νέοι φάκελοι),  αν λογαριάσει κανείς τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και τα επιδόματα, στο Μετρό ο μέσος μισθός είναι 3083 ευρώ το μήνα, στον ΗΣΑΠ 4095 και στο τραμ 2542, μεικτά.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, χωρίς τα δώρα, τις Κυριακές, τα νυχτερινά και τις υπερωρίες ο μέσος μισθός είναι 2.500 ευρώ στο Μετρό, 3.286 στον ΗΣΑΠ και 2.167 στο τραμ, μεικτά.

Ο υπουργός είπε ότι ο στόχος είναι με το ενιαίο μισθολόγιο να κατέβουν μεσοσταθμικά οι μισθοί στα 1.900 ευρώ και επεσήμανε ότι η μέγιστη μείωση θα είναι 25%, ενώ στους χαμηλόμισθους δε θα υπάρξουν επιπτώσεις.

SHARE