“Μαύρες ευχές” στέλνει το υπουργείο Οικονομικών σε 21.500 πολίτες που διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό δεν προέκυπταν από τις φορολογικές τους δηλώσεις

MAYRH GATAΠερισσότερες από 7.500 επιστολές έχει ταχυδρομήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό (από τη λίστα των 54.000). Στους παραπάνω 7.500 φορολογουμένους διαπιστώθηκε αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων και καλούνται να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις καταβάλλοντας και τους αναλογούντες φόρους.

Τις επόμενες μέρες, αναμένεται να ταχυδρομηθούν ακόμα 14.000 επιστολές. Συνολικά, διαφορές δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων διαπιστώθηκαν σε 22.500 φορολογούμενους και επιχειρήσεις και το ποσό που υπολογίζεται να εισπραχθεί ξεπερνάει τα 2 δισ. ευρώ.

Οσοι αμφισβητήσουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να προσκομίσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις από τις οποίες θα προκύπτει ότι τα ποσά αυτά έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί. Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και με τους συντελεστές που ίσχυαν την χρονιά που απέκρυψαν εισοδήματα.

 

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

SHARE