«Μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από Τσακαλώτο, Χουλιαράκη, Σταθάκη

tsakalwtos stathakis«Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι ο προθάλαμος της εξόδου από το πρόγραμμα», είναι το μήνυμα που εξέπεμψε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, κατά την ενημέρωση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται την Κυριακή.

Οι υπουργοί ενημέρωσαν τους βουλευτές και για το περιεχόμενο των διατάξεων, αλλά και για τη δύσκολη διαπραγμάτευση που προηγήθηκε με τους θεσμούς, με χαρακτηριστική, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, τη φράση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκης ότι «αυτή η διαπραγμάτευση ήταν η πιο δύσκολη των τελευταίων πέντε χρόνων». «Είναι τα τελευταία δημοσιονομικά μέτρα», ανέφεραν οι οικονομικοί υπουργοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ περιγράφεται «πολύ καλό», και επισημαίνεται ότι έχει υπάρξει πολύ καλή προετοιμασία για το νομοσχέδιο, καθώς είχε προηγηθεί και 5ωρη συνεδρίαση, την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές ενημερώθηκαν από τους υπουργούς και τους συνεργάτες τους. Στη σημερινή συνεδρίαση ενημέρωσαν τους βουλευτές οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αλλά και οι Θοδωρής Δρίτσας (υπουργός Ναυτιλίας) και Γιάννης Τσιρώνης (αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος), καθώς στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και διατάξεις της αρμοδιότητας τους.

SHARE