Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Μιράντα Ξαφά – Σφοδρή κόντρα Μαξίμου – ΝΔ

 Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η Μιράντα Ξαφά κατά της Εφημερίδας των Συντακτών για τα όσα αναφέρει ρεπορτάζ σχετικά με ομιλία της στο Λονδίνο όπου σύμφωνα με την εφημερίδα εξέφραζε την εκτίμηση μεταξύ άλλων πως δεν θα κλείσει η αξιολόγηση.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «Liberal» η κ. Ξαφά διαψεύδει τους ισχυρισμούς της εφημερίδας.

«Ζούμε σε μια παράλογη εποχή που κατασκευάζονται “ειδήσεις” χωρίς όσοι τις μαγειρεύουν να κάνουν καν το κόπο να τις κάνουν να φαίνονται αληθοφανείς. Είναι η τακτική των fake news, την αθλιότητα της οποίας για να την αντιληφθεί στην ολότητά της κάποιος θα πρέπει να την βιώσει προσωπικά. Πρόκειται για πρακτικές που θυμίζουν εγχειρίδια προπαγάνδας του μεσοπολέμου, όταν αναπτύχθηκε η θεωρία ότι όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να γίνει πιστευτό», υποστηρίζει η κ. Ξαφά και προσθέτει:

«Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας που είναι και η ουσία, η κυβέρνηση καλά θα κάνει αντί να αναζητά σωσίβια στα fakenews, να συνειδητοποιήσει την τεράστια ζημιά που προκαλεί η υπερφορολόγηση και ότι η προσέλκυση επενδύσεων και η τριτοκοσμική προπαγάνδα είναι ασυμβίβαστα. Οι επενδύσεις δεν διατάσσονται από προπαγανδιστές. Έρχονται όταν υπάρχουν θετικές οικονομικές προσδοκίες και πραγματική βούληση για μεταρρυθμίσεις».

Την ίδια ώρα η Δράση σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για συκοφαντική επίθεση κατά της κ. Ξαφά.

ΝΔ: Η Μιράντα Ξαφά δεν είναι σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη

«Η Μιράντα Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη» τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της με την οποία απαντά στις βολές του Μαξίμου αναφορικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών».

«Το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην απελπισία του καταφεύγει καθημερινά πλέον σε συκοφαντίες και ψέματα. Η τελευταία ανακοίνωσή του πρωθυπουργού για την κυρία Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Επισημαίνει παράλληλα ότι «εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πολεμούσε και πολεμά κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί με κάθε ευκαιρία επενδυτές στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που η ανερμάτιστη κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τις διώξει».

«Οι πολίτες θυμούνται καλά ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπονόμευε κάθε επένδυση και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε και τους φόρους τους επειδή τάχα θα έφερνε σεισάχθεια. Η υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας» σημειώνει η Ν.Δ.

Διερωτάται τέλος αν «θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του ‘συναρχηγού’ του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες».

Τι ανέφερε νωρίτερα το Μαξίμου

Επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριακο Μητσοτάκη εξαπολύει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών το οποίο αναφέρει ότι η Μιράντα Ξαφά, ως μυστικοσύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη, μεταφέρει στους επενδυτές εικόνα κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει το σχόλιο, «ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ.

Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει», καταλήγει.

SHARE