Μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας – Παραστάτις σημαίας αριστούχος μαθήτρια με μαντήλα

 

Μαθήτρια της τρίτης Λυκείου, με καταγωγή από την Αίγυπτοπου μεγάλωσε στην Ελλάδα, συγκένρωσε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς πήρε μέρος στην παρέλαση στο Σύνταγμα, φορώντας τη μαντίλα της.

Το όνομά της Άγια Ιμπραήμ, είναι αριστούχος μαθήτρια και ως εκ τούτου, παραστάτις  δίπλα στην Ελληνική σημαία.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υφυπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιωργος Καμίνης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των κομμάτων και της εκκλησίας.

ralsdkamn3

 

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε, λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι.
Στη μαθητική παρέλαση, εν όψει του  εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, κατέθεσε στεφάνι ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης.  Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης  βρίσκεται  στις ΗΠΑ.

Της παρέλασης προπορεύτηκε, ως είθισται, το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821.

Όπως και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το κάθε ένα, το σώμα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού, ομάδα των special Olympics και για πρώτη φορά το λύκειο κωφών-βαρήκοων Αργυρούπολης.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης και ο υφυπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

 

SHARE