Μίλτος Καμπουρίδης: Μεγάλο deal 290 εκατ. ευρώ με τους Κινέζους

miltos_kabouridis_772257818

Η Dolphin, ένας από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές διεθνώς σε ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα στις αναδυόμενες αγορές και μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες  επενδύσεων σε ακίνητα στη χρηματιστηριακή αγορά AIM του Λονδίνου ανακοίνωσε  ότι στις 17 Μαΐου 2013, η θυγατρική εταιρία του Ομίλου, Aristo Developers Ltd υπέγραψε δεσμευτική Σύμβαση Πώλησης του Venus Rock Golf Resort έναντι συνολικού τιμήματος €290 εκ.

Η Σύμβαση υπεγράφη με διεθνή επενδυτικό όμιλο με έδρα το Hong Kong.

Η συμφωνηθείσα τιμή εξαγοράς για την πώληση του Venus Rock ανέρχεται σε €290 εκ. και περιλαμβάνει αρχικό τίμημα ύψους €241,5 εκ. και πιστωθέν τίμημα ύψους €48,5 εκ. του οποίου η καταβολή εξαρτάται από την πλήρωση συγκεκριμένων όρων.

To Venus Rock Golf Resort είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο οικιστικό θέρετρο υπό ανάπτυξη στην Ευρώπη, με έκταση περίπου 10.000 στρέμματα και 850 μέτρα παραθαλάσσιο μέτωπο. Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο γήπεδα γκολφ 18 οπών σχεδιασμένα από τον Tony Jacklin, περισσότερες από 3.000 κατοικίες, μαρίνα, ξενοδοχείο, beach club, εμπορικό κέντρο, αθλητικές εγκαταστάσεις καιεγκαταστάσεις αναψυχής.

Η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής αντανακλά το ενδιαφέρον της κινεζικής αγοράς για το κυπριακό real estate η οποία εκδηλώθηκε από τα μέσα του 2012 αμέσως μετά την εισαγωγή του σχετικού νόμου για άδειες παραμονής σε ξένους υπηκόους που αγοράζουν ακίνητα άνω των €300.000στο νησί. Από τότε, πολλές εκατοντάδες κατοικίες έχουν πουληθεί σε Κινέζους αγοραστές.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της DCI Μίλτος Καμπουρίδης, συνόδευε τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στην Κίνα.
* Ζητάμε συγγνώμη από τους αναγνώστες  για την προηγούμενη λανθασμένη μας ανάρτηση επί του θέματος.

SHARE